Daniel Stanciu s-a alăturat celor care își cer la comisii banii datorați...

Daniel Stanciu s-a alăturat celor care își cer la comisii banii datorați de ACS Poli. UPDATE Detalii inedite despre cum a ales clubul să-și achite datoriile față de fostul conducător

1
DISTRIBUIȚI
marin stanciu
Daniel Stanciu (foto, dreapta) își așteaptă banii de la ACS Poli

ACS Poli are în continuare probleme cu foștii angajați. Pe lângă jucători, pe lista celor care își cer salariile restante prin intermediul comisiilor FRF s-a alăturat și Daniel Stanciu, fostul manager sportiv al clubului timișorean, aflat acum în conducerea lui ASA Târgu Mureș.

Daniel Stanciu nu s-a despărțit tocmai în mod fericit de Timișoara după ce echipa bănățeană a retrogradat pe teren din Liga I. Numele fostului manager sportiv al lui ACS Poli apare pe lista celor care își cer acum banii de la clubul aflat într-o adâncă criză financiară. Conform uneia dintre hotărârile Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF timișorenii au termen data de 7 septembrie pentru achitarea datoriilor către fostul conducător.

Printre declarațiile recente ale președintelui actual al ACS Poli Timișoara, Sorin Drăgoi, a fost strecurată totuși și grija pentru datoriile care tot se cumulează. ”Mai sunt datorii, și la finanțe mai sunt niște datorii de plătit, mai avem… Suma exactă nu știu, o să iau situația de la contabilitate.


La 30 septembrie se monitorizează datoriile (de până) la 30 iunie, dacă suntem cu toate la zi pentru 30 iunie, personal, tot, firmele de impresariat – cazul Pedro Henrique, mergem mai departe, următoarea monitorizare e peste trei luni, la fel pentru septembrie, dacă nu suntem la zi suntem depunctați. Presiunea e mare pentru mine ca președinte…”, declarase Drăgoi.

O altă ”cauză” activă e cea a lui Claudiu Belu, în cazul de față fiind vorba (și) de o neexecutare a unei hotărâri CNSL și care a primit termen 31.08.2016. Termenul precedent de 24 august, pentru efectuarea plăților către jucător, nefiind respectat de ACS Poli. Clubul ajunsese la acorduri cu mai mulți foști jucători pentru ca aceștia să nu se îndrepte către comisii cel puțin deocamdată.

UPDATE Cesiune pe drepturile TV, după modelul Zicu

La fel ca și în cazul lui Ianis Zicu, Daniel Stanciu s-a asigurat că-și va primi toți banii de la ACS Poli prin intermediul drepturilor TV pe care le încasează clubul. Astfel, în luna mai, reprezentanții bănățenilor au fost de acord, ba chiar au propus o cesiune către fostul ei manager sportiv, plecat în martie din club, în cuantum de 18.000 de lei, (adică totalul datorat acestuia,) din sumele care parvin de la LPF – fie cu titlu de drepturi financiare din drepturi TV pentru participarea în Cupa Ligii 2015-2016, ca participantă în turul II, fie cu titlu de drepturi financiare TV pentru participarea în Liga I, ediția 2016-2017, rata I, după cum se arată pe site-ul Arhivei Electronice de Garanții Reale Mobiliare.

Interesant e că Stanciu a primit deja 4.000 de euro din datorii, dar cum restul banilor din drepturile TV (prima tranșă pentru Liga I) s-au epuizat pentru achitarea altor restanțe, ACS Poli Timișoara încearcă să găsească alte resurse pentru a plăti până la 7 septembrie și restul de circa 6.700 de lei datorați actualului director sportiv de la ASA.

1 COMENTARIU

  1. asa le trebuie, dupa ce Belu a incasat cam 15 goluri fiind una din cauzele retrogradarii, il mai si platesc regeste. de altfel la ASA joaca la fel, fuge ca un bezmetic de colo-colo nici el nu stie ce face se apara.. ataca.., va ramine un secret de-al sau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.