EXCLUSIV Cu bugete anuale de 300 de milioane de euro, Primăria Timişoara...

EXCLUSIV Cu bugete anuale de 300 de milioane de euro, Primăria Timişoara a cheltuit din 2012 până acum DOAR 375.000 de lei pentru reabilitarea clădirilor care reprezintă un pericol public

0
DISTRIBUIȚI

vopsitoria utt cladire abandonata complexul studentesc

Clădirile de pe care cade tencuiala şi care sunt adevărate pericole publice fac parte din peisajul de care timişorenii care circulă prin zona centrală, şi nu numai, au parte zi de zi. Toţi cei care au vizitat oraşe de talia Timişoarei ştiu că reparararea clădirilor situate în zone centrale şi pe lângă care trec zilnic mii de oameni a fost o prioritate pentru administraţiile alese. Nicolae Robu însă, nu a considerat că urbea de pe Bega are nevoie de astfel de investiţii, astfel că din 2012 şi până în prezent au fost reparate, cu bani de la bugetul local, doar patru clădiri, asta în vreme ce Timişoara a fost înfrumuseţată cu palmieri.

În ultimii ani, municipalitatea a avut bugete anuale de aproximativ 300.000.000 de euro. Banii au fost cheltuiţi, teoretic, pe investiţii şi reparaţii. Conform informaţiilor oferite de Primăria Timişoara pentru PRESSALERT.ro în privința banilor alocaţi pentru repararea clădirilor aflate în stare de paragină, municipalitatea susţine că au fost efectuate intervenţii de reabilitare în valoare de: 65.000 de lei pentru strada Anvers nr.


10 – în 2012 şi 96.000 de lei pentru strada N. Iorga nr. 1 – în 2013. În 2015 au mai fost alocaţi 130.000 de lei pentru strada Cozia nr. 67 şi în 2016 84.000 de lei pentru strada Vâlcea nr. 11. Primăria Timişoara a informat şi că în 2014 – 2015 pentru adresa Gh. Doja nr. 27-29 au fost alocaţi 1.665.398 de lei sumă care reprezintă şi mansardarea clădirii, fără a preciza însă că e vorba de Liceul „Grigore Moisil”, încercând să inducă ideea că a alocat mult mai mulţi bani pentru reabilitarea unor clădiri care nu sunt de utilitate publică.

Aşa cum arătam la începutul acestei săptămâni, Primăria Timişoara nu a primit nicio amendă pentru proprietăţi lăsate în paragină, fie că vorbim de terenuri sau imobile, care au fost verificate de agenţii de la Poliţia Locală.

Amintim şi că Primăria Timişoara nu a investit niciun leu pentru reabilitarea clădirilor monument istoric. Tot ca răspuns la o cerere în baza Legii 544, PRESSALERT.ro era informat că singurele clădiri monument unde au fost efectuate reparaţii sunt liceele Calderon, C.D. Loga şi Jean Louis Calderon. Administraţia Robu a pornit reabilitarea cu bani de la bugetul local, având însă certitudinea că banii pentru reparaţii vor fi acoperiţi de Uniunea Europeană, în baza economiilor realizate la implementarea altor proiecte cu bani europeni.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.