„Gărâna este un Woodstock al jazz-ului“. Elogii internaţionale pentru ediţia aniversară a...

„Gărâna este un Woodstock al jazz-ului“. Elogii internaţionale pentru ediţia aniversară a celebrului festival

0
DISTRIBUIȚI
Ediţia aniversară a festivalului Gărâna Jazz are parte de ecouri internaţionale
Ediţia aniversară a festivalului Gărâna Jazz are parte de ecouri internaţionale

Cel mai mare festival de jazz din România, Gărâna Jazz Fest, a avut parte de ecouri pozitive atât în rândul iubitorilor acestui stil muzical din ţara noastră, cât şi peste hotare.

Cea de-a 20-a ediţie a festivalului, desfăşurată luna trecută în Poiana Lupului, a avut parte de un feedback cât se poate de pozitiv din partea spectatorilor şi un line – up ce a mixat dinamismul jazz-ului american și occidental cu profunzimea și lirismul artiștilor nordici sau est-europeni.


Printre artiştii care au fost prezenţi pe cele trei scene ale festivalului s-au numărat Yuri Honing, Magnus Öström, Carlos Bica, Wojtek Mazolewski Quintet, Kari Ikonen Trio, Louis Sclavis Trio, Food, KTU, Kurt Rosenwinkel, Arild Andersen, Helge Lien, Nils Petter Molvaer, Jack DeJohnette, Liviu Butoi & French Connection, Sebastian Spanache Trio, Emil Bîzgă Quartet, JazzyBit, Nicu Patoi & Platonic Band, Sorin Zlat Trio, Bega Blues Band, Raul Kusak, Trompetre şi alţii. Festivalul a inclus şi lansarea cărţii „Jazz Stories”, de Adriana Cârcu, la care a participat şi Nils Petter Molvaer.

Printre articolele elogioase care au descris pe larg acest festival se numără şi cel apărut în revista americană „The New York City Jazz Report”. „Gărâna este un sat situat pe un vârf de munte, undeva în vestul României. Festivalul a debutat ca un jam session într-o casă în Brebu Nou, în 1997. Doi ani mai târziu s-a mutat în singurul restaurant din Gărâna. Festivalul este adesea descris ca un fel de Woodstock al jazz-ului… Trio-ul lui Kurt Rosenwikkel a susţinut, în Poiana Lupului, un concert demn de Cranegie Hall”, se spune în articolul semnat de Thomas Conrad. Festivalul de la Gărâna a avut parte de articole cât se poate de pozitive şi în alte site-uri specializate de muzică jazz din întreaga lume.

Foto: Liviu Nichie

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.