Sumă ENORMĂ solicitată de ACS Poli celor de la ASU Politehnica pentru...

Sumă ENORMĂ solicitată de ACS Poli celor de la ASU Politehnica pentru utilizarea reclamelor luminoase de la stadion UPDATE Cum motivează clubul de Liga I prețul cerut

0
DISTRIBUIȚI
ASU Poli Foresta (38)
Reclamele celor de la ASU Politehnica, pur și simplu așezate pe instalația modernă

Cei prezenți la jocul de duminică dintre ASU Politehnica Timișoara și Foresta Suceava au observat că gazdele nu au folosit instalația modernă de afișare a sponsorilor. Reclamele echipei suporterilor au fost pur și simplu așezate peste instalația de pe margine. Motivul e reprezentat de suma foarte mare solicitată de celălalt ”chiriaș” al arenei, concitadina ACS Poli, pentru folosirea acesteia.

În primul joc al alb-violeților în B, cu Chindia, ASU Poli a folosit fără probleme instalația de pe margine pentru afișarea sponsorilor. După meci, echipa suporterilor a mulțumit ACS Poli pentru punerea la dispoziția a unei părți din infrastructura pe care e proprietar clubul susținut de autorități. De partea cealaltă, primarul Nicolae Robu a ieșit cu un comunicat pompos, postat și pe site-ul oficial al grupării de Liga I. Prin care clama că a fost ”prima zi de normalitate între ACS Poli și ASU Politehnica”. La rândul ei ASU Poli făcând o favoare concitadinei prin faptul că nu a solicitat vestiarul normal al gazdelor, unde s-a instalat Cânu și compania, și au ales să se schimbe la etaj.

Normalitatea a durat doar o etapă pe ”Dan Păltinișanu”. Pe lângă faptul că toate cluburile, cel puțin până în 29 august (pe ”hârtie”) trebuie să plătească 21.000 de lei pe meci chiria la arenă, ASU Politehnica nu s-a mai bucurat de înțelegere din partea concitadinei și la al doilea meci de acasă. Clubul fanilor a postat un comunicat pe Facebook prin care își cere scuze partenerilor pentru modul în care au fost afișate banerele de publicitate la partida cu bucovinenii. ACS Poli a solicitat conform acestora nu mai puțin de 30.000 de euro pentru afișarea reclamelor la următoarele zece jocuri.

”Am fost nevoiți să apelăm la această soluție rapidă datorită faptului că ne-a fost solicitată plata sumei de 30.000 EUR în avans pentru 10 meciuri de către clubul ACS Poli Timișoara pentru a putea folosi instalația de reclame luminoase.


Am considerat acest cost injust (adăugat fiind la costul deja prea mare al închirierii stadionului), astfel încât am fost nevoiți să recurgem la această soluție. Ne cerem încă o dată scuze și dorim să îi asigurăm pe toți partenerii noștri că până la următorul meci de acasă vom face tot posibilul ca situația să fie alta”, se mai arată în text.

Instalația modernă electronică de afișare a reclamelor la arena ”Dan Păltinișanu” reprezintă practic o parte din sponsorizarea celor de la Casa Rusu pentru ACS Poli. Firmă care a oferit 300.000 de euro în doi ani echipei autorităților locale.

UPDATE ”Am propus un preț special pentru ASU Politehnica”. ”Clubul nostru are mari probleme economice”.

După ce anunțul clubului suporterilor în privința solicitării celor de la ACS Poli a făcut vâlvă, clubul de Liga I a postat un comunicat legat de situația afișajului electronic al reclamelor pe ”Dan Păltinișanu”. ”Prețul pieței pentru asemenea instalații oscilează între 4000-5000 euro pe meci (fără TVA), sumă pe care o plătea și ACS când nu avea propriile panouri și avea nevoie stringentă pentru a le face publicitate partenerilor”, se arată la ”punctul 1” al comunicatului. ”2. La ora actuală, ACS Poli are un contract de închiriere pentru 60 de minute din cele 105 cât are organizarea unui meci (cu pauză cu tot) pentru 10 meciuri cu 30.000 euro pe pachet”, se arată în continuare. În comunicat se spune că ”La solicitarea primarului Nicolae Robu, clubul ACS Poli a pus la dispoziția clubului ASU Politehnica în mod gratuit instalația de publicitate pentru meciul cu Chindia Târgoviște, cu înțelegerea ca pe viitor să se încheie un contract comercial între cele doua cluburi”.

Mai mult, clubul de Liga I susține că prețul cerut e unul ”special” pentru ASU Poli, adică 3.000 de euro pe meci pentru cele 105 minute, dar ”clubul ASU nu a fost dispus la o astfel de întelegere, pretinzând ca ACS Poli să cedeze gratuit dreptul de folosință, în condițiile în care clubul nostru are mari probleme economice, autofinanțându-se, ca și ASU, din banii pentru transmisiile TV, publicitate, sponsorizare / donații, bilete și chiar închirierea panourilor tip LED. Toate încasările de acest gen sunt folosite exclusive pentru susținerea cheltuielilor de exploatare ale clubului”. ”Reiterăm faptul că vom ajuta și în continuare clubul ASU Politehnica Timișoara cu diverse dotări ale stadionului – birotică, logistică, IT – cu titlu gratuit, sperând într-o atitudine fair –play”, se concluzionează în textul postat pe pagina oficială a lui ACS Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.