Iei un ban, dar stai în spate

Iei un ban, dar stai în spate

0
DISTRIBUIȚI

vali silaghi 09

Într-un fotbal plătit cu mult mai mult decât ar merita, începând de la drepturi TV până la salariile jucătorilor, un utopic club „chibzuit” s-ar putea descurca decent în Liga 1 cu banii din drepturile TV, la nivelul la care se află acum. De aceea nu trebuie să ne mirăm că cei care conduc destinele ACS Poli Timișoara, echipă retrogradată la finalul sezonului trecut, au făcut pe dracu-n patru pentru a rămâne în Liga 1, unde banii proveniți din televizări (peste 1 milion de euro) sunt suficienți pentru a stinge o bună parte din datoriile echipei. Financiar, deci, merită. Sportiv, însă, situația e sumbră pentru bănățeni, care au început campionatul cu -14 puncte și au până acum patru înfrângeri în patru meciuri disputate.

În schimb, în Liga 2, „drepturile TV” au devenit „obligațiile TV”.


Echipele din eșalonul secund vor primi 5.000 de euro acum, următorii 8.000 în pauza de iarnă, iar apoi, în funcție de clasarea finală vor fi acordați și restul banilor.

Dacă așa stau lucrurile, prima tranșă va fi suficientă pentru cealaltă echipă timișoreană care joacă pe stadionul „Dan Păltinișanu”, ASU Poli, să acopere cheltuielile unui singur meci organizat acolo. Nu sunt multe echipe care să poată spună că se auto-finanțează din banii de bilete, însă ASU Politehnica este una dintre ele. Această sursă de venit nu poate fi exploatată, însă, la adevăratul potențial tocmai din cauza „obligațiilor TV”. Televiziunile programează meciurile la ore perfecte pentru ei (normal, au dat un ban pentru asta), dar deloc atractive pentru spectatorii pe care unele cluburi se bazează.

Și atunci te întrebi, măcar pentru Liga 2, de ce nu s-a mers pe varianta de a lăsa cluburile să negocieze individual ce și mai ales când se televizează? Păi cum „de ce”? Și comisioanele cui le lași?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.