Încep probele scrise ale BAC-ului de toamnă. Cum s-au descurcat elevii din...

Încep probele scrise ale BAC-ului de toamnă. Cum s-au descurcat elevii din Timiş până acum

0
DISTRIBUIȚI
bacalaureat 2015
Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat, în plină desfășurare. Foto: Arhivă

Astăzi încep adevăratele emoţii pentru absolvenţii de liceu care susţin Bacalaureat-ul de toamnă.


În această dimineaţă s-a dat startul probelor scrise din cadrul „examenului maturităţii”, care vor fi susţinute de aproximativ 1.400 de candidaţi din judeţul Timiş, aproape 900 fiind din promoţia curentă.

Când se afișează rezultatele

Prima probă scrisă, care a început în această dimineaţă, este la Limba şi Literatura Română. Marţi, 23 august, elevii de altă naţionalitate vor susţine proba scrisă la Limba Maternă, iar miercuri, 24 august, este programată proba obligatorie a profilului, adică la Matematică sau Istorie. Vineri, 26 august, se încheie sesiunea de toamnă a Bacalaureat-ului, când absolvenţii de liceu vor fi examinaţi la una din materiile la alegere ale profilului şi specializării.

Primele rezultate vor fi afişate luni, 29 august, până la ora 16.00, iar elevii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii până la ora 20.00. Rezultatele finale vor fi afişate joi, 1 septembrie. Vă reamintim că absolvenţii de liceu trebuie să obţină o medie mai mare de 6 pentru a fi declaraţi „admişi”.

Săptămâna trecută, candidaţii înscrişi la BAC-ul de toamnă au susţinut probele orale şi de evaluare a competenţelor. Astfel, Inspectoratul Şcolar Timiş transmite că la proba orală la Limba Română, 41,41% din candidaţi au obţinut calificativul „mediu”, 33,33% – „avansat”, iar 25,26% – „experimentat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.