Încep în sfârşit lucrările la patinoarul din Parcul Copiilor din Timişoara. Vezi...

Încep în sfârşit lucrările la patinoarul din Parcul Copiilor din Timişoara. Vezi în cât timp va fi gata și de ce se plânge primarul Robu

0
DISTRIBUIȚI
Încep lucrările la primul patinoar artificial din Timişoara.
Încep lucrările la primul patinoar artificial din Timişoara.

Indiferent de anotimp, prichindeii din Timişoara se vor putea da cu patinele pe gheaţă. Este vorba, de fapt, de o gheaţă sintetică, şi nu una naturală. Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a anunţat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că vineri, 26 august, încep lucrările la primul patinoar artificial din oraş. Acesta va fi realizat la intrarea în Parcul Copiilor dinspre Prefectura Timiş, în cel mult două luni şi va avea o suprafaţă de 670 mp.

Cât de rezistentă este gheaţa sintetică

Potrivit edilului-şef, valoarea lucrărilor se ridică la suma de 530.000 lei, cu TVA inclus, iar firma care va realiza patinoarul se numeşte SC Zitico SRL.


Vă reamintim că licitaţia pentru contractarea firmei care va realiza patinoarul s-a finalizat în urmă cu zece luni, însă nu s-a întâmplat nimic în Parcul Copiilor, pentru că mai era nevoie de un aviz. Nicolae Robu spune că lucrările la patinoar încep abia vineri din cauza… birocraţiei şi a legislaţiei din România.

„Nu au mers lucrările aşa cum am crezut că vor merge pentru că în România legislaţia este înfiorătoare, iar birocraţia e cumplită. Dacă instituţiile statului ar funcţiona în Germania ca în România şi dacă ar exista o legislaţie ca în România, eu cred că Germania, o forţă economică, ar ajunge să aibă probleme serioase. Pur şi simplu la noi legislaţia este o frână pentru fenomenul economic, pentru unităţile administrative şi comerciale. Sunt tot felul de stupizenii cu care te întâlneşti”, crede Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timişoarei, patinoarul artificial va fi funcţional în orice anotimp, nu doar iarna. „Evident, va fi o bucurie pentru copii. Îl facem pentru copii, să fie limpede, dar poate va fi accesibil şi pentru adulţi, încă nu ştim exact”, a mai precizat Nicolae Robu.

 

„Tehnologiile moderne permit realizarea unor suprafețe sintetice pe care alunecarea patinelor are un comportament similar celui obținut la alunecarea pe gheață naturală și, corect întreținută, gheață sintetică își păstrează caracteristicile neschimbate pe toată durată de viață. (…) Cel mai important avantaj al suprafețelor sintetice este că se poate patina în orice anotimp, pe orice vreme, chiar dacă plouă, ninge sau este un soare torid. Toleranța suprafețelor sintetice la temperatură de utilizare trebuie să fie între -40ºC și +40ºC, pentru a rezistă temperaturilor uzuale zonei climatice în care ne situăm”, se arată în proiectul de hotărâre votat de Consiliul Local Timişoara prin care s-a aprobat construirea patinoarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.