Începe Festivalul de Operă și Operetă în aer liber de la Timișoara....

Începe Festivalul de Operă și Operetă în aer liber de la Timișoara. Ce spectacole puteți vedea în următoarele două weekend-uri

0
DISTRIBUIȚI

contesa maritza

La sfârşitul lunii august şi începutul lunii septembrie se desfăşoară, la teatrul de vară din Parcul Rozelor, deja tradiţionalul festival de operă şi operetă în aer liber, ajuns la cea de-a XII-a ediţie. Festivalul are în program opt spectacole de diferite genuri, de la operă şi operetă la musical, balet şi operă pentru copii.

Vineri, 26 august, de la ora 20.30, va avea loc o reprezentaţie cu musicalul „Scripcarul pe acoperiş”, de Jerry Bock, un musical interpretat integral în limba română, iar sâmbătă, 27 august, de la aceeaşi oră, spectacolul de balet „Paiaţe” de Ruggiero Leoncavallo şi opera „Cavalleria Rusticana” de Pietro Mascagni, spectacol de operă cântat integral în limba italiană şi titrat în limba română.


Duminică, 28 august, de la ora 11.00, va putea fi vizionat spectacolul de operă pentru copii „Motanul încălţat” de Cornel Trailescu, cântat integral în limba română, iar de la ora 20.30, opera „Traviata” de Giuseppe Verdi, interpretat ân limba italiană şi titrat în limba română.

nunta lui figaro

Alte patru spectacole vor fi prezentate la sfârşitul primei săptămâni din luna septembrie. Opera „Nunta lui Figaro”, de W.A, Mozart, este programată vineri, 2 septembrie, şi va fi interpretată în limba italiană cu subtitrare în limba română, iar opera „Nabucco” de G. Verdi, sâmbătă, 3 septembrie, textul italian beneficiind de traducere. Ambele spectacole vor începe la ora 20.30. Copiii se vor putea bucura duminică, 4 septembrie, dimineața, de opera pentru copii „Hänsel şi Gretel” de Engelbert Humperdinck, cântat integral în limba română, iar opereta „Contesa Maritza” de Emmerich Kalman, interpretat în limba română, va avea loc în aceeaşi zi începând cu ora 20.30, şi va încheia festivalul. Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.