ENTUZIASM CS Informatica s-a impus în prima ediție a turneului internațional de...

ENTUZIASM CS Informatica s-a impus în prima ediție a turneului internațional de futsal ”Cupa Timișoara”. Cum văd lupta la titlu rivalii de la Autobergamo Deva GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

cupa timisoara (7)

CS Informatica Timișoara a câștigat prima ediție a turneului internațional de futsal găzduit acasă. Elevii lui Robert Lupu au trecut în finala mare a competiției de sârbii de la Deus Stremska Mitrovica, scor 6-3. Pe locul 3 s-a clasat principala contracandidată în lupta pentru titlu din ediția 2016-17, Autobergamo Deva.

Informatica arată bine pentru noul sezon. Brazilienii Savio și Felipe Pinto sunt sprijinți în jocul spectaculos de noile achiziții din Serbia, Milos Simic și Rajcevic. După ce ieri alb-violeții de pe parchet au trecut cu 4-1 de Zelezarec Skopje, campioana Macedoniei, într-un meci în care Simic a debutat cu două goluri, astăzi a fost rândul celeilalte invitate din fosta Iugoslavie să fie depășită. Deus Stremska, vicecampioana Serbiei, a deschis scorul în minutul 11 după un șut deviat cu câlcâiul, dar Simic a egalat peste un minut. Peste alte trei minute Janic a înscris din unghi pentru 2-1, iar imediat a venit și reușita personală a lui Savio Valadares. La pauză avea să fie 3-2 după voleul lui Davor Popovic. Partea a doua a avut de asemenea oferta sa de spectacol. Rakic a marcat cu ajutorul barei (min. 26), apoi tot el a înscris cu pieptul din ”assistul” lui Savio. Popovic a mai punctat o dată pentru Deus Stremska, cu capul de această dată, mingea fiind doar atinsă puțin de noul portar al Informaticii, finlandezul Koivumaki. În fine, Rajcevic avea să puncteze în premieră pentru bănățeni, cu un șut pe jos din așezare, chiar în ultimul minut.

6-3 și Informatica pare să aibă în față un sezon promițător. Pe locul 3 în cadrul ”Cupei Timișoara” s-a clasat chiar formația care pare principala contracandidată la titlul intern, Autobergamo Deva, care a trecut la rândul ei de campioana Macedoniei, Zelezarec, scor 4-2.

Sârbii, deja remarcați

Noile achiziții ale Informaticii s-au remarcat deja. Milos Simic a fost golgheterul turneului cu cele patru reușite în două zile iar Slobodan Rajcevic a fost desemnat cel mai bun jucător al competiției. Alen Dokic, de la Deus Stremska Mitrovica a primit trofeul penrtu cel mai bun portar. ”E foarte important să începi cu două victorii și faptul că am câștigat acest turneu. A fost două echipe bune, a doua din Serbia și campioana din Macedonia. Echipa noastră e bună, avem jucători de calitate, români, sârbi și brazilieni. Stefan Rakic și Janjic m-au ajutat să mă acomodez pentru că ei sunt aici de anul trecut”, a spus la final Milos Simic.

”Rezultatul e mai puțin important, important e că am dovedit că suntem o echipă bună. Toată lumea și-a făcut datoria, Lupu a pus bine echipa în teren. Și jucătorii sârbi pot să joace cu brazilieni, s-a jucat cu o multinațională acest meci. Deva e principala contracandidată la ora actuală, Tg. Mureș a făcut mereu suprrize, Galațiul e una dintre contracandidate… Va fi un campionat mult mai puternic. Mai luăm în calcul, minim un jucător din Spania, ca să acoperim partea defensivă, un foarte mare plus e Rajcevic, dar e bine să mai fie cineva”, a declarat Gabriel Lungu, președintele Informaticii.

Antrenorul-jucător al devenilor, Florin Ignat, vede de asemenea o luptă în doi pentru titlul Ligii I, Autobergamo versus Informatica, echipe care se și întâlnesc la Timișoara în prima rundă. ”Sunt foarte mulțumit, ținând cont că am avut trei săptămâni de pregătire fizică, ne-au lipsit și trei jucători importanți.


Au fost doi adversari foarte buni, suntem bucuroși că am luat parte la această competiție, mulțumim Timișoarei că ne-a invitat. Noi ne propunem campionatul și cupa. Primul obiectiv e Supercupa de peste zece zile. Mai greu start nu se putea… Va fi foarte echilibrat pentru că toate echipele s-au întărit. Sunt multe echipe care pot realiza surprize. Deocamdată văd doar două echipe în lupta pentru titlu, o să vedem în iarnă dacă o să fie contracandidați”, a conchis Florin Ignat. Autobergamo are meci greu și în etapa a doua, cu actuala campioană City’us Tg. Mureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.