Întuneric în plină zi la Timișoara: COD PORTOCALIU de fenomene meteo periculoase...

Întuneric în plină zi la Timișoara: COD PORTOCALIU de fenomene meteo periculoase UPDATE 5 Sat rămas fără curent în Timiș FOTO

0
DISTRIBUIȚI

nori furtuna timisoara 1

O furtună puternică a lovit orașul de pe Bega în această după-amiază, reprezentanții ISU Timiș anunțând cod portocaliu de fenomene meteo periculoase pe termen scurt, până la ora 16.00.

Ploaia torențială și vântul puternic i-au gonit pe timișoreni de pe străzi, iar norii negri au întunecat orașul aproape ca pe timpul nopții.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Ploaia abundentă a depășit din nou capacitatea canalizării timișorene. Astfel, o porțiune din strada Letea a fost inundată, la fel s-a întâmplat pe Calea Șagului iar în apropiere de Timișoara, în zona localităților Foeni și Cruceni, furtuna a rupt crengile mai multor copaci.

inundatie stradala

UPDATE 2 Furtuna a produs pagube și la Lugoj, unde mai mulți copaci din Parcul Enescu au fost doborâți de furtună.

parcul enescu lugojinfo
Copaci doborâți la Lugoj. Sursa foto: lugojinfo.ro

UPDATE 3 Codul portocaliu de vreme rea s-a adeverit din plin. Furtuna care s-a abătut asupra Timișoarei timp de mai bine de o oră a făcut prăpăd. Cantitatea mare de precipitații care a căzut într-un timp scurt a făcut ca, din nou, canalizarea orașului să cedeze pe mai multe străzi din sudul orașului.

Totodată, ploaia a pătruns și în Mall-ul din Calea Șagului. Imaginile au fost surpinse de timișorenii aflați acolo, care au postat totul pe rețelele de socializare.

În plus, furtuna a adus cu ea și cantități mari de grindină. Bucățile de gheață au format un adevărat covor în doar câteva minute. Imaginile au fost postate pe Facebook de o timișoreancă, surprinsă de canitatea mare de grindină.

UPDATE 4 În urma ploilor abundente, autoritățile au emis o avertizare cu cod galben de inundații pentru posibile depășire ale cotelor de atenție în bazinele superioare ale râurilor Timiș și Bega.

UPDATE 5 Trei sferturi din satul Cadar de lângă Tormac a rămas fără curent, tot ca urmare a furtunii din județ.


Badea Adelina, patroana unui magazin din sat, a declarat pentru PRESSALERT.ro că „în timpul furtunii o salcie s-a rupt și a atins firele de curent. La fața locului a sosit un echipaj de la Enel, care a constatat pagubele și ne-a informat că va reveni mâine sau poimâine să remedieze situația, lucru care este revoltător în anul 2016.”

furtuna traian vuia tigle

UPDATE 6 Furtuna a lovit puternic în satele care aparțin de comuna Traian Vuia, în apropiere de Lugoj. În aceeași zonă, autostrada A1 a avut de asemenea de suferit în urma intemperiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.