Ionuț Popa, DESCUMPĂNIT: ”De când sunt antrenor nu am fost atât de...

Ionuț Popa, DESCUMPĂNIT: ”De când sunt antrenor nu am fost atât de umilit!”. Ce decizii crede că trebuie luate pentru a o urni pe ACS Poli VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Ionuț Popa are parte de momente negre pe banca lui ACS Poli. Foto: Adrian Pîclișan
Ionuț Popa are parte de momente negre pe banca lui ACS Poli. Foto: Adrian Pîclișan

ACS Poli Timișoara a înregistrat azi un nou episod rușinos în Liga I, 0-5 cu Botoșani. Antrenorul Ionuț Popa s-a simțit mai umilit ca niciodată și consideră că poate doar sosirea unor jucători de valoare certă poate aduce puncte bănățenilor. Experimentatul tehnician a avansat și varianta de a merge pe mâna tinerilor localnici indiferent de consecințe și indiferent dacă el va fi sau nu ”principal” în continuare.

”De când sunt antrenor nu am fost atât de umilit, de scor și de jucătorii pe care-i antrenez. Efectiv nu am mai văzut așa ceva. Tu ai 5-6 ocazii rarisime, dintre care 3-4 numai Elek, ai posibilitatea să revii oricând în joc și pe fiecare situație oaspeții recuperează și dau gol. Unii aproape s-au dus din poartă în poartă cu mingea și noi nu suntem în stare din câțiva metri cu portarul. E foarte greu când joci din trei în trei zile cu o echipă care se bazează pe 14-15 jucători. Am căzut în partea a doua…”, a declarat Ionuț Popa.

Tehnicianul a evitat o întrebare legată de posibila demitere ”prin sms” cu un răspuns lung. ”Nu vreau să dau în jucători, îi știți foarte bine. Au rămas de la vechea echipă, pe care i-am reprimit, dați afară de ceilalți și completat cu juniori și jucători de Liga a II-a. Dacă cineva crede că se poate face mai mult eu nu-l contrazic. Dar eu am lucrat sub toate formele să-i pun într-o echipă… și azi am schimbat sistemul, am încercat să aduc doi atacanți. Dar când nu câștigi un duel, când calci pe minge… E ceva de groază. Eu am făcut tot ce am putut pentru echipa asta.


Nu știu dacă altul a fost mai devotat. Am lucrat în condițiile în care eu am crezut că pot să fac ceva. Nu cred că alt antrenor putea să facă mai mult. Știu ce am lucrat efectiv”, a mai spus Popa.

Antrenorul a dat azi de înțeles că discuțiile cu posibilul investitor din vară mai mult i-au încurcat planurile. ”Eu vreau să am o discuție clară. Am suportat foarte multe în această perioadă. Nu am putut să aduc jucători pentru că toată lumea și conducerea orașului aștepta un investitor care vine și cu juători. N-au venit nici jucătorii, nici investitorul. Timișoara nu are o situație financiară foarte bună, cu cei care am vorbit au spus că nu vin pentru acești bani. Oricine ar veni sau că rămân eu trebuie să se gândească să întinerească echipa pentru campionatul următor, cu jucători localnici, indiferent ce scoruri se înregistrează, să meargă pe linia asta. Să aibă Timișoara o echipă formată. Și penalizarea asta de 14 puncte ne-a băgat în pământ… Azi liniștit puteam să dăm și noi 3-4 goluri, dar trebuie să ai calitate, fără să jignesc pe jucători”, a precizat Popa.

În continuare unica soluție pare cea de a aduce noi jucători. ”Aducerea a 5-6 jucători de valoare poate constitui aducerea acelor puncte. Dacă ai bani să-i aduci. Fiecare echipă a arătat că sunt mult peste nivelul nostru. Ăsta e adevărul. Eu am încurajat echipa, dar sunt niște limite”, a conchis antrenorul lui ACS Poli.

Leo Grozavu: ”Nu ne-am așteptat”

Antrenorul Botoșaniului a fost scurt și la obiect după noua victorie categorică obținută în fața timișorenilor. ”A fost un joc pe care l-am controlat în cea mai mare parte. Am și marcat de cinci ori. Și Timișoara a avut câteva ocazii. Scorul final ne scutește de alte comentarii. Am intrat bine în joc, am marcat de două ori. Am marcat și după pauză imediat și soarta partidei s-a scris oarecum rapid. În niciun caz nu ne-am așteptat. După ultima victorie concludentă la Timișoara ne așteptam la o partidă dificilă, mai ales că în primele etape au avut o evoluție bună, goluri marcate, au jucat împotriva unor echipe bune și au pus mult mai multe probleme. Dar noi am venit azi hotărâți, mă bucur că băieții au reușit să se așeze foarte bine și să subordoneze adversarul în multe momente ale jocului”, a declarat Leo Grozavu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.