Lacul din Banat ireal de frumos, care nu îngheață niciodată și pe...

Lacul din Banat ireal de frumos, care nu îngheață niciodată și pe care-l vizitează turiști din toată lumea. Cum ajungi la Ochiul Beiului FOTO

0
DISTRIBUIȚI

lacul ochiul bei

Nu este la fel de cunoscut ca și Cascada Bigăr, dar cu siguranță este cel puțin la fel de frumos. Turiștii care ajung la Lacul Ochiul Beiului au impresia că au aterizat în paradis.

Aflat în județul Caraș-Severin, în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, una dintre cele mai frumoase zone sălbătice din România, acest colț de rai atrage ca un magnet drumeți, mai ales în această perioadă, când lacul pare mai frumos ca niciodată. Lacul-cameleon care nu îngheață niciodată este apreciat chiar și de turiști din străinătate. Doar într-o singură zi, turiști englezi, germani sau chiar japonezi au putut fi văzuți admirând această minune a naturii din Banat.

De ce nu îngheață niciodată Lacul Ochiul Bei

Timișorenii care-și propun să ajungă la Ochiul Bei trebuie să știe că acesta se află la o distanță de aproximativ 2,5 ore de mers cu mașina. După ce plătesc o taxă de 5 lei de intrare în parc, drumeții merg pe jos aproximativ o oră, pe un traseu lejer pe care pot admira numeroase cascade.

Lacul Ochiul Beiului este un monument protejat al naturii, aflat la o altitudine de 310 metri. Locul în care acest lac s-a format arată ca un crater cu o adâncime de cel mult patru metri, iar apa este atât de limpede încât păstrăvii pot fi urmăriți cum înoată. Interesant este faptul că acest ochi de apă nu îngheață niciodată, și asta pentru că temperatura apei este între 4 și 8 grade atât vara, cât și iarna, datorită unui izvor care se află în lac și care împrospătează mereu apa.


Culoarea lacului se schimbă mereu după vreme și în timpul zilei de la albastru deschis până la albastru verzui-închis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.