Managerul Spitalului Județean Timișoara: „Salariile sunt penibile. Mi-e rușine să-i spun unei...

Managerul Spitalului Județean Timișoara: „Salariile sunt penibile. Mi-e rușine să-i spun unei femei de serviciu să facă curățenie”. La ce soluție s-a gândit

0
DISTRIBUIȚI

spital curatenie

1.000 lei – atât primește în fiecare lună o femeie de serviciu care face curățenie în cadrul celei mai mari unități medicale din vestul țării. Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, recunoaște că aceste salarii sunt „penibile”, astfel că se găsesc cu greu femei de serviciu, dar că este cu mâinile legate, pentru că doar guvernanții pot să mărească lefurile angajaților din sistemul sanitar.

Serviciul de curățenie ar putea fi externalizat

În aceste condiții, pentru că legea îi permite, Marius Craina se gândește serios să externalizeze serviciul de curățenie. De altfel, și serviciul de pază și protecție al unității medicale a fost externalizat, în urmă cu câțiva ani, iar managerul Spitalului Județean Timișoara este mulțumit de rezultate.


„Ne gândim să externalizăm acest serviciu și chiar am avut discuții cu firme care se ocupă de curățenie. De altfel, am avut o demonstrație făcută acum două săptămâni de către o firmă de curățenie, care a și sponsorizat spitalul cu o mașină electrică de curățenie. Personal, am fost încântat de rezultate”, a explicat Marius Craina.

Managerul Spitalului Județean Timișoara spune că îi este pur și simplu jenă să-i ceară unei femei de serviciu să facă curățenie în unitatea medicală, ținând cont de salariul mic pe care-l primește, dar nu are de ales. „Salariile sunt penibile. Mi-e și rușine să mă uit în ochii unei femei de serviciu, care are 1.000 lei salariu, și să-i spun să facă curățenie. Credeți-mă că mi-e rușine. Dar, pe de altă parte, știu că fără ea spitalul nu poate să funcționeze. Și știu că, din păcate, multe lucruri nu depind de mine. Dacă 26 de ani s-au pierdut în sănătate, e imposibil să se recupereze toate neajunsurile în câteva săptămâni, luni, indiferent cine ar veni la guvernare, indiferent cine ar fi președinte. Dacă nu intră profesioniști care să stabilească ce se poate face pe termen scurt, mediu și lung, atunci va fi dezastru”, crede Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.