Nicolae Robu, explicaţii cu privire la încheierea finanţării germane pentru liceele Loga...

Nicolae Robu, explicaţii cu privire la încheierea finanţării germane pentru liceele Loga şi Lenau: „Nu s-a pierdut nicio finanţare, contractul a expirat”. De ce n-a mai fost prelungit

0
DISTRIBUIȚI

liceul lenau renovat (6)

Nicolae Robu a oferit, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, detalii despre proiectul de hotărâre care a fost publicat, ieri, pe site-ul Primăriei Timişoara cu privire la „retragerea finanţării germane” pentru lucrările de reabilitare a clădirilor în care funcţionează liceele Loga şi Lenau din capitala Banatului. Primarul Timişoarei a explicat că, de fapt, nu a fost retrasă nicio finanţare, ci contractul semnat de municipalitate cu Banca de Dezvoltare a Germaniei KfW a expirat, iar cele două părţi nu au mai dorit să-l prelungească. Proiectul de hotărâre a fost şters de pe site-ul primăriei, iar edilul-şef spune că cel care l-a întocmit în acest mod va fi tras la răspundere.

De ce n-a mai fost prelungit contractul

„Nu s-a pierdut nicio finanţare, a expirat un contract şi ambele părţi nu au dorit să-l mai prelungească.


Ştiţi foarte bine că încă de la începutul mandatului am fost nemulţumit de modul cum se progresează prin acest program, se merge foarte greu. Nu a fost nicio retragere, e una să spui că s-a retras finanţarea, şi alta că a expirat contractul, e cu totul altceva”, a explicat Nicolae Robu.

Vă reamintim că Primăria Timişoara a luat un împrumut de 950.000 euro pentru reabilitarea celor două licee, în cadrul unui program încheiat cu KfW de „reabilitare a monumentelor istorice din cartierele istorice” ale oraşului, 700.000 euro fiind suma aprobată pentru Liceul Lenau şi 250.000 euro pentru Liceul Loga. Însă, până în acest moment au fost plătite, din fondurile alocate de KfW, lucrări în valoare de 1,2 milioane lei, iar restul sumei de 2,6 milioane lei va fi achitată din bugetul Primăriei Timişoara.

Astfel, la Liceul Loga mai este nevoie de bani pentru finalizarea lucrărilor de refacere a învelitoarei şarpante de pe acoperiş, iar la Liceul Lenau pentru lucrările exterioare de reabilitare a clădirii şi a spaţiilor adiacente clădirii.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, la Lenau lucrările de refacere a faţadei nu au cum să reînceapă în acest an. „Blocajul la Lenau a fost din cauza mai multor scăpări din proiect. Proiectantul vine cu corecţiile de rigoare şi va trebui să facem o nouă licitaţie. Este puţin probabil ca până la sfârşitul anului 2016 să putem şi finaliza lucrările la faţadă. La ora actuală, este decopertat totul, dar e nevoie de câteva luni de muncă pentru a şi reface faţadele. La Lenau vor fi schele, prelate, nu se va putea trece pe lângă zid, dar activitatea şcolară se poate desfăşura fără probleme”, a precizat primarul Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.