Primăria Timișoara MINTE ca să ascundă câți bani îi dă prietenului lui...

Primăria Timișoara MINTE ca să ascundă câți bani îi dă prietenului lui Nicolae Robu

1
DISTRIBUIȚI

nicolae robu perenna

Primăria Timișoara ține la secret suma pe care o plătește pentru apa cumparată de la firma prietenului lui Nicolae Robu Foto Adrian Pîclișan

Firma prietenului primarului Nicolae Robu, omul de afaceri Teodor Tuducan, este cea care asigură apa minerală sau plată la toate plenurile Consiliului Local Timișoara, de pe mesele aleșilor locali nelipsind, de ani de zile, sortimentul Perenna. De asemenea, în birourile municipalității se bea apă produsă de firma unde șef este cel care a reușit să ridice în mod ilegal o benzinărie în intersecția de pe Calea Lugojului, după o retrocedare fulger făcută de edilul liberal. S-a ajuns ca Tuducan să iscălească documente în numele Consiliului Local Timișoara fără ca să fie împuternicit de acest for.


De asemenea, Nicolae Robu a semnat o autorizație de construcție pentru o parcare pe domeniul public, chiar lângă benzinăria lui Tuducan, deși nu exista o hotărâre de consiliu local care să stabilească lucrul acesta, obligatorie conform legii.

PRESSALERT.ro a solicitat Primăriei Timișoara să comunice ce contracte a încheiat cu Apollini Company SRL, firma lui Tuducan care produce și distribuie Perenna, și ce plăți a făcut în perioada 2012 – 2016, atât instituția, cât și celelalte entități subordonate. Din răspunsul primit a reieșit că Primăria Timișoara nu a plătit niciun leu către compania lui Tuducan. Singurele instituții care au declarat că au cumpărat de la firma prietenului lui Robu au fost Casa de Cultură – 12.594 sticle, în valoare de 12.943,17 lei pentru Festivalul Inimilor și Ziua Timișoarei, în 2015, Poliția Locală, tot în 2015, 3.492 sticle de o,5 l în valoare de 4.273,24 lei, apa fiind dată angajaților în perioada caniculară.

Cum ascund subordonații lui Nicolae Robu sumele

Nu există un răspuns asumat de conducerea Primăriei Timișoara, ci a fost trimisă o adresă – semnată de viceprimarul Dan Diaconu, secretarul Simona Drăgoi și consilierul Mihaela Popescu – prin care sunt atașate răspunsurile de la mai multe instituții, direcții și servicii, în încercarea de a masca minciuna prin omisiune. Asta pentru că PRESSALERT.ro este în posesia datelor de la cel puțin două facturi care au fost plătite din fondurile Primăriei Timișoara către firma lui Teodor Tuducan. Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse din Primăria Timișoara a plătit 592,2 lei pentru o factură emisă în 25 septembrie 2013 de Apollini Company SRL pentru apă minerală. De asemenea, de la administratorul public al municipiului Timișoara s-a achitat o factură emisă în 7 mai 2014, în valoare de 818,4 lei, tot pentru ”apă minerală Perenna”. De asemenea, în ambele situații se vorbește de facturi curente. În răspunsul primit de la municipalitate nu apare nicio adresă de la cele două direcții despre sumele plătite pentru apa achiziționară de la firma prietenului lui Nicolae Robu. Având în vedere răspunsul primit de PRESSALERT.ro rămâne un mister cine plătește apa consumată de consilierii locali și de cei din conducerea executivă a Primăriei Timișoara.

1 COMENTARIU

  1. Pai din articolul asta penal si de 2 lei nu vedem nimic fraudulos . Pai sticla vine la 0.8 bani . La plenul CJT apa de cacat si Dorna costa de 15 ori mai mult in timpul lui Bojin . Sunteti penali 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.