Noapte de coșmar pentru zeci de turiști care au fost salvați dintre...

Noapte de coșmar pentru zeci de turiști care au fost salvați dintre șuvoaie, pe Muntele Mic. Peste 2.000 de locuitori fără apă potabilă

0
DISTRIBUIȚI

bscap0008

A fost o noapte de coșmar pentru 20 de turiști din Timiș, Caraș-Severin și Arad. Un week-end de relaxare la munte s-a transformat într-o aventură de groază.

După ce s-au relaxat în aer curat pe Muntele Mic, turiștii au vrut să se întoarcă spre case, sâmbătă seara. Drumul le-a fost însă oprit de o ploaie torențială care s-a abătut asupra zonei. În doar câteva minute, două pârâiașe s-au umflat, iar torenții au inundat drumul județean. Șuvoaiele puternice au adus cu ele tone de pietre, crengi și chiar copaci întregi. Turistii au rămas blocați între torenții puternici de apă și nu au putut nici să coboare spre Borlova și nici să se întoarcă spre stațiune.

Disperați, oamenii au sunat la 112. Spre locul respectiv au plecat mai multe echipaje de la Salvamont, ISU Semenic, polițiștii și câțiva localnici din Borlova. Potrivit infocs.ro, acestia au reușit în cele din urmă să elibereze o bucată din drum și să-i salveze la timp pe turiști. Oamenii au fost coborâți în siguranță în Turnu Ruieni.

În acest moment, potrivit infocs.ro, în stațiunea Muntele Mic se află în jur de 150 de turiști cazați în cabane și pensiuni. Tot din cauza viiturilor, peste 2000 de localnici au rămas fără apă la robinete.


Șuvoaiele au inundat stația de captare și tratare a apei ce deservește localitățile Borlova, Turnu Ruieni, Dalci și Zervești.

sursa foto infocs.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.