Pepenii de Gottlob, fără succes la export în acest an. Câtă lubeniță...

Pepenii de Gottlob, fără succes la export în acest an. Câtă lubeniță a fost recoltată în această vară

2
DISTRIBUIȚI

gotlob lubenita01Gottlobul este celebru în Europa pentru culturile de lubeniţă. Fructele cu miez roșu zemoase şi dulci se vând nu doar în Banat, ci şi în mai multe oraşe din România, dar şi peste hotare, în ţări precum Austria, Ungaria, Cehia, Germania.

Anul acesta, însă, gottlobenii au acaparat rafturile supermarketurilor autohtone.


„Anul acesta nu a mers exportul deloc. Nu am o explicație”, ne-a spus unul dintre cultivatori. Ca atare, producătorii s-au reorientat spre piața autohtonă. Supermarketurile cumpără pepenii cu 40 de bani kilogramul. „E puțin, însă măcar nu vedem cum putrezesc pepenii nevânduți”, mai spune gottlobeanul.

Viceprimarul Gottlobului, Cristian Cerba, susţine că nu există nici măcar un singur hectar necultivat în zona lor. Terenul este de cea mai bună calitate, iar oamenii sunt muncitori, inspirați parcă de numele comunei în care trăiesc: Gottlob înseamnă „Laudă lui Dumnezeu”. Anul acesta s-au produs 10.000 de tone de lubeniţă la Gottlob, iar sezonul de recoltare a celor 250 de hectare a fost puțin întârziat de ploile de primăvară.

Foto: Arhivă

2 COMENTARII

  1. Probabil ca strainii nu au mai vrut sa cumpere din Romania, dupa ce au vazut ca si romanii adopta tot mai mult modelul turcesc, de lubenita crecuta la volum, nu la calitate… plina de apa (uneori chiar injectata langa coada fructului), necoapta, cu gust zero (sau in cel mai bun caz, zahar). Produs de calitate inferioara, doar apa si coloranti.
    Nu zic ca in Gottlob se intampla asta, dar daca s-au ars o data…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.