Pietoni şi biciclişti AMENDAŢI pentru că au circulat prin Pasajul Michelangelo, după...

Pietoni şi biciclişti AMENDAŢI pentru că au circulat prin Pasajul Michelangelo, după ce au fost surprinşi de Big Brother

0
DISTRIBUIȚI
biciclisti michelangelo
Biciclişti şi pietoni amendaţi pentru că au circulat prin pasajul Michelangelo. Foto: Arhivă

Camerele de supraveghere instalate la Pasajul Michelangelo le sunt de mare ajutor poliţiştilor locali. Doar în acest weekend, trei biciclişti şi doi pietoni au fost amendaţi pentru că au circulat prin pasaj, deşi acest lucru este interzis, după ce au fost surprinşi de camerele montate.


Valoarea sancţiunilor se ridică la suma de 1.500 lei. Poliţia Locală Timişoara transmite că, în ultimele luni, peste 50 de pietoni şi biciclişti au fost depistaţi în timp ce se plimbau prin pasaj şi au fost sancţionaţi.

Ce spune legea

Poliția locală atrage atenția cetăţenilor că potrivit OUG 195/2002 este interzisă circulația participanților la trafic pe sectoarele de drum public la începutul cărora sunt instalate indicatoare ce interzic accesul. În ceea ce-i priveşte pe biciclişti, aceştia sunt obligaţi să circule pe pistele semnalizate ca atare, mai ales că sunt amenajate piste de bicicletă în exteriorul pasajului Michelangelo.

„Poliția Locală Timișoara face aceste precizări pentru a preveni implicarea pietonilor și a bicicliștilor în accidente rutiere, deoarece există riscul să fie acroșați de autovehiculele care circulă pe sub pasaj și care, din cauza vitezei și a vizibilității reduse, le pot pune în pericol integritatea corporală și chiar viața. Atragem așadar atenția pietonilor și bicicliștilor să respecte legislația în acest sens”, transmit reprezentanţii instituţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.