Povestea timişorencei care a murit în urma cutremurului din Italia: „Doi ani...

Povestea timişorencei care a murit în urma cutremurului din Italia: „Doi ani mai avea de stat și ieşea la pensie”

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-65543319">
giorgeta braier
O timişoreancă, printre victimele cutremurului din Italia.

„Din nevoie a plecat în Italia”, povesteşte printre lacrimi unchiul Giorgetei, femeia din Timişoara care a murit în urma cutremului din Italia. Astăzi, în jurul orei 15.00, timişoreanca în vârstă de 59 de ani a fost condusă pe ultimul drum. Membrii ai familiei, dar şi apropiaţi răpuşi de durere s-au adunat în cimitirul din Calea Buziaşului pentru a-şi lua rămas bun de la Giorgeta Braier. Printre cei care au participat la funeralii s-a numărat şi Mircea Băcală, prefectul de Timiş, care a depus o coroană de flori din partea premierului Dacian Cioloş.

Femeia a plecat pentru prima dată la muncă în Italia în urmă cu cinci ani. Înainte de a munci în străinătate, Giorgeta Braier a fost angajată la un magazin alimentar din Calea Buziaşului, zonă în care locuia. Dar în anul 2011 s-a decis să plece peste hotare pentru a-şi asigura un trai mai bun, dar şi fiului său. „Îngrijea bătrâni în Italia”, ne spune unchiul Giorgetei. Bărbatul a crescut-o pe femeie de la vârsta de 12 ani, când tatăl a adus-o împreună cu sora sa la Timişoara, din judeţul Botoşani, după ce mama le-a murit din cauza unei boli.

„A terminat opt clase, iar apoi a urmat şcoala profesională la Elba, unde a şi lucrat mulţi ani”, explică unchiul femeii, care a aflat că Giorgeta Braier a fost găsită moartă într-o casă din Amatrice, Italia, alături de alte patru femei. „Doi ani mai avea de stat în Italia, ieşea la pensie şi voia să revină în ţară. Din nevoie a plecat în Italia. De multe ori spunea, dacă n-aş fi plecat de la magazin, acum aş fi avut 2.000 lei salariu. Acum cinci ani avea 1.300 lei”, povesteşte cu regret unghiul Giorgetei Braier.

Trupul neînsufleţit al femeii a ajuns la Timişoara ieri dimineaţă. Fiul Giorgetei Braier va beneficia de un ajutor guvernamental de 1.000 euro, potrivit unei hotărâri aprobate luni în şedinţa extraordinară a Executivului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.