Prima motocicletă electrică din lume, cu care 23 de studenţi fac ocolul...

Prima motocicletă electrică din lume, cu care 23 de studenţi fac ocolul Pământului în 80 de zile, a ajuns la Timişoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
motocicleta electrica
Prima motocicletă electrică din lume.

STORM – acesta este numele unei motociclete unice, pe care curioşii au putut-o admira, aseară, şi la Timişoara. Este vorba de prima motocicletă electrică din lume, realizată de un grup de studenţi ambiţioşi din Olanda. Cu scopul de a arăta întregii lumi că vehiculele electrice sunt funcţionale şi că mobilitatea electrică reprezintă viitorul, cei 23 de tineri de la Universitatea Tehnică din Eindhoven au pornit într-o cursă inedită, în această lună. Studenţii şi-au propus să realizeze ocolul Pământului în 80 de zile, la fel ca în fantastica aventură a lui Jules Verne, iar aseară au poposit şi în capitala Banatului.

STORM atinge 100 km/h în cinci secunde

Studenţii care au pornit în „STORM World Tour”, turul lumii în 80 de zile, şi-au propus să traverseze 16 ţări pentru a le arăta oamenilor „cât de cool este să conduci un vehicul electric”, explică Jeroen Bleker, unul dintre studenţii care au contribuit la realizarea motocicletei electrice. Studentul povesteşte că cei 23 de tineri au început să lucreze la proiectul motocicletei electrice acum doi ani. Cu multă muncă, dar şi cu sprijinul financiar al universităţii şi al mai multor companii, studenţii au reuşit să realizeze vehiculul unic în lume.

Motocicleta STORM poate parcurge aproximativ 400 de kilometri cu o singură încărcare, fiind dotată cu un sistem inedit de baterii format din 24 de cartuşe ce pot fi schimbate cu altele încărcate. Bateriile pot fi încărcate la o priză normală. „În momentul în care o baterie se descarcă, o înlocuim repede cu alta. Iar la finalul zilei, le încărcăm pe toate. Bateriile sunt realizate tot de noi”, explică Jeroen Bleker.

motocicleta electrica

Motocicleta electrică are o viteză maximă de 160 km/h şi atinge 100 km/h în cinci secunde. Interesant este faptul că vehiculul pe două roţi este conectat la Internet. Cu scopul de a implica şi oamenii în proiect, aceştia pot vedea în timp real în ce ţară a ajuns STORM şi echipa de studenţi. „Am realizat această motocicletă electrică cu scopul de a face ceva pentru mediul înconjurător. Vedem multă poluare în oraşe, aer murdar şi credem că vehiculele electrice reprezintă viitorul.


Vom vizita şi 36 de universităţi în timpul turului nostru şi vom sta de vorbă cu studenţii pentru a-i inspira. De asemenea, vom organiza diferite evenimente publice, cu scopul de a le arăta oamenilor că vehiculele electrice funcţionează”, a mai precizat Jeroen Bleker. Studenţii nu au dorit să dezvăluie cât va costa o astfel de motocicletă electrică, dar au precizat că „dacă va fi produsă în masă, va fi mai ieftină decât prototipul nostru”.

Aseară, cei 23 de studenţi au poposit la cafeaneaua D’Arc din centrul Timişoarei, unde le-au prezentat participanţilor motocicleta STORM și au oferit detalii despre turul lumii în 80 de zile. Discuţia a fost urmată de o demonstraţie pe motocicletă şi un test drive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.