Proprietari de clădiri istorice, acuzați de primarul Robu că evită printr-o „șmecherie”...

Proprietari de clădiri istorice, acuzați de primarul Robu că evită printr-o „șmecherie” plata amenzilor. Cu ce îi amenință

1
DISTRIBUIȚI

cladire abandonata degradata piata traian ruina gunoi (62)

Ne pică în cap tencuiala de pe faţadele unor clădiri istorice din Timişoara, dar proprietarii imobilelor nu iau măsuri pentru reabilitare. Ba mai mult, unii încearcă să scape şi de amenzile cuprinse între 4.000 şi 8.000 lei pentru că lasă clădirile în paragină.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că din februarie până în prezent, 224 de proprietari de clădiri istorice au fost notificaţi de poliţiştii locali să le întreţină. În această perioadă au fost emise 99 de certificate de urbanism şi doar cinci autorizaţii de construcţie.

25 de proprietari de clădiri istorice, amendaţi în acest an

„Unii cetăţeni au înţeles că trebuie să întreţină clădirile.


Astfel, au fost emise 99 de certificate de urbanism, care reprezintă prima etapă prin care proprietarul arată că a înţeles că trebuie să întreţină corespunzător proprietatea. Sunt şi 34 de solicitări la care nu s-a emis certificatul de urbanism pentru că nu a fost finalizată analiza documentaţiei sau din alte motive. Însă, din februarie 2016 şi până în prezent au fost emise doar cinci autorizaţii de construcţie. Dacă unii îşi închipuie că ne pot păcăli şi scot certificat de urbanism, iar după un an de zile cer prelungirea certificatului cu încă un an, aşa cum prevede legea, se înşeală. Noi nu vom sta cu mâinile în sân timp de doi ani de zile. Dacă au făcut demersuri pentru obţinerea certificatului de urbanism, aşteptăm şi depunerea documentaţiei pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie. Nu ne impresionează certificatul de urbanism. Vom acorda în continuare sancţiuni pentru neîngrijirea corespunzătoare a clădiri”, a explicat, astăzi, Nicolae Robu.

Poliţia Locală Timişoara transmite că 25 de proprietari de clădiri istorice s-au ales deja cu amenzi pentru că nu întreţin imobile. Primarul Timişoarei spune că, pe lângă amenzile care pot ajunge până la 8.000 lei, în viitor s-ar putea aplica şi taxa pe paragină. „Suprataxarea merge până la de şase ori impozitul normal. Deci, într-un an, un proprietar ar putea plăti de şase ori impozitul. Oraşul nostru are nevoie de o altă înfăţişare decât cea dată de clădirile istorice pe care le are, dar lăsate în paragină”, a mai declarat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

  1. Robule, inca cred ca nu ti.ai dat seama ca si primaria are in administrare o sumedenie de cladiri gata sa pice. Aceste imobile de ce nu se repara? Nu are primaria lovele si vreti sa faceti renovarea din amenziile date pensionarilor care stau in cladirile istorice??? Esti de cacaoooo !!! dar ce sa zic , bn ca avem palmieri si la prima ploaie , avem si piscina la fiecare colt . thumbs in Robu’s asssss.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.