Reacția lui Marius Cociu, managerul sportiv al lui ASU Politehnica, după aflarea...

Reacția lui Marius Cociu, managerul sportiv al lui ASU Politehnica, după aflarea noilor prețuri pentru închirierea ”Marelui oval”. Ce spune despre dorința primarului Timișoarei

1
DISTRIBUIȚI
11143504_875249522559511_4318548136039290784_n
Marius Cociu. Foto: ASU Politehnica / Facebook

Vestea că tarifele pentru închirierea stadionului ”Dan Păltinișanu” s-au micșorat considerabil e văzută ca un pas înainte de către Marius Cociu, managerul sportiv al lui ASU Politehnica. Clubul alb-violet din Liga a II-a va fi sâmbătă prima beneficiară a modificării hotărârii CJT în privința prețurilor pentru acest serviciu.

ASU Poli aflase înaintea debutului în B că trebuie să plătească o sumă exagerată pentu accesul pe ”Dan Păltinișanu”, lucru valabil legal pentru toate echipele după expirarea înțelegerii de patru ani dintre CJT și ACS Poli. Astăzi, consilierii județeni au aprobat modificarea, care prevede plata a 5.000 de lei, respectiv 6.000 de lei pentru disputarea unui joc în nocturnă.

În mod normal, ASU Politehnica e și prima beneficiară a modificării hotărârii CJT nr.


223/2015. Echipa suporterilor avea oricum bătută în cuie disputarea meciului cu Metalul Reșița pe ”Dan Păltinișanu”, dar a fost luată în calcul și revenirea pe ”Știința”. Deocamdată nu s-a luat o hotărâre oficială în cadrul clubului pentru următoarele jocuri, dar votul de azi de la CJT pare să determine rămânerea ASU pe principala arenă din oraș. ”Știm, am aflat și noi. Oricum jocul cu Reșița era deja programat pe Dan Păltinișanu. Noi am calculat că aveam nevoie de 3.000-3.500 de spectatori ca să acoperim cheltuielile în varianta veche. Dacă nu reușeam să aducem acest public reveneam pe Știința. De aceea am și omologat stadionul (Universității Politehnica). În condițiile actuale va trebui să vorbim, vedem ce înseamnă asta pentru noi și ce vom face în continuare. Cert e că e un pas înainte. E un sfert din vechiul preț!”, a declarat Marius Cociu.

”Se poate mai bine, dar și mai rău”

Managerul sportiv a comentat și propunerea lui Nicolae Robu, care a solicitat ca Primăria Timișoara să administreze arena. Sorin Grindeanu, președintele CJT, a făcut publică această propunere înainte de vot, dar orice astfel de variantă trebuie să treacă printr-un nou plen înainte de a fi pusă în aplicare. Iar, conform informațiilor CLT-ul va trebui la rândul ei să organizeze o procedură de licitație nouă. ”Depinde ce se face. Ce facem, vrem să revenim spre 30.000 de lei. Ar fi deranjant, dacă de exemplu ACS Poli va juca pe gratis și ni se cere nouă bani în această formulă. Nu cred că cineva gândește așa! Dacă preia CLT stadionul poate vor cere mai puțin, 2.000 de lei pe meci, atunci da sau poate gratuitate pentru echipele din oraș… Se poate mai bine, dar se poate și mai rău”, a conchis Cociu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.