Început EXCELENT pentru SCM Politehnica Timișoara în ”Liga Zimbrilor”. Daskaloski a închis...

Început EXCELENT pentru SCM Politehnica Timișoara în ”Liga Zimbrilor”. Daskaloski a închis poarta la Constanța

0
DISTRIBUIȚI
scm poli pick (6)
Zlatko Daskaloski a fost în zi de grație pentru Poli

Noua Poli Timișoara de la handbal a dat piept cu noua HCM Constanța, Dobrogea Sud, în prima etapă a campionatului și a ieșit învingătoare după un duel palpitant la malul mării. Principalul artizan al succesului alb-violeților, cu 26-25 (13-13), a fost portarul Zlatko Daskaloski, care a avut peste 15 intervenții salvatoare.

Fără Fenici, accidentat, SCM Poli nu a început rău meciul de la Constanța. Antrenorul Pero Milosevic a mizat pe o formulă formată exclusiv din străini la start. Lasica și-a dus colegii la 11-7 în prima repriză, dar oaspeții aveau să-l piardă definitiv pe Vuk Milosevic în finalul acestei părți, eliminat ușor, și jocul s-a întors în favoarea dobrogenilor. Constănțenii reușind să egaleze scorul chiar înainte de pauză.

În partea secundă atacul echipei lui Pero Milosevic părea să sufere după ce temporar golul lui Santeiu, pentru 16-15, a readus-o pe Poli în avantaj.


Dobrogea Sud a fost mai agresivă și Cutura, unul dintre numeroșii veterani din lotul fostei campioane, a dus gazdele la +3 (21-18). Deși nu a jucat mult, Furak a marcat un gol important pentru 23-23. Timișorenii au reușit apoi să stăpânească atacurile gazdelor. Instrumental în prima parte, Zlatko Daskaloski a avut de asemenea un final de meci de vis și le-a permis colegilor să se distanțeze din noul la trei goluri. Ultimele minute aveau să fie însă palpitante, amintind de partidele lotului vechi. Mai întâi Santeiu a văzut cartonaș albastru, pentru o lovire intenționată și va fi de asemenea suspendat. A urmat golul lui Angelovski de 25-26 și mai erau mai bine de două minute de jucat. Deși au trecut prin mai multe momente de inferioritate poliștii, și cu puțin noroc, au rezistat chiar dacă au irosit ultimele atacuri. Tot ”Daska” a blocat și ultima acțiune din ultimele secunde. Lasica, cu 5 goluri, a fost cel mai bun marcator al partidei, merită consemnată și contribuția noului goalkeeper Adam Savic, care nu a luat gol la două lovituri de la 7 metri.

Poli se impune pe terenul ”scriptic” nou promovatei din Constanța și câștigă moral înaintea întâlnirii din Cupa EHF de sâmbătă (ora 19) cu Polva Serviti.

Grafică fără cronometru

Cei care au mutat pe ”canalul 2” al TVR au rămas surprinși să vadă că nu e afișat timpul jocului la ”HCM” vs ”TIM”. Noua grafică a ”Ligii Zimbrilor”, cum se numește acum Liga Națională, pare să fie de vină pentru că nu a fost totul pus la punct până la acest prim joc din ediția 2016-17. De altfel, pe site-ul FRH a fost disponibil un livetext mai detaliat, aflat tot în testare.

SCM Politehnica Timișoara: Pejovic (1 gol din 7 m), Lazarov (4), Marjanovic (4), Simovic (4), V. Milosevic (2), Lasica (5), Santeiu (3), Ștefan (2) și Furak (1).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.