Scoatem cluburile din oraş? Hai şi cu restaurantele, atunci…

Scoatem cluburile din oraş? Hai şi cu restaurantele, atunci…

0
DISTRIBUIȚI

zv-640x640-1

„Anunţul – şoc“ făcut de primarul oraşului Timişoara, conform căruia vrea să mute toate cluburile din urbe în afara oraşului, face parte din capitolul altor idei năstruşnice (sau nu…) care au mai fost promovate de Nicolae Robu în trecut. Cum ar fi aceea cu metroul.

„Problema“ poluării fonice, la care se face referire în explicaţia acestei idei cât se poate de absurde, se poate rezolva într-un mod elegant. Şi legal, fiindcă există destule prevederi pe care stabilimentele de acest fel sunt nevoite să le respecte.


Timişoara are o sumedenie de cluburi şi clubuleţe, cafenele unde în weekend câte un DJ întreţine atmosfera şi multe dintre acestea nu deranjează pe nimeni. Şi asta fiindcă există legi în domeniu, care stabilesc exact nivelul maxim de decibeli care poate să răzbată în exteriorul locaţiei. Desigur, există şi unele cluburi care din varii motive nu respectă legea. Prin urmare, este cât se poate de absurd să muţi toate cluburile în afara oraşului, doar pentru că unii mai „cu muşchi” îşi permit să îşi bată joc de lege.

Cei aflaţi în branşă ştiu exact care sunt locurile cu probleme.

În altă ordine de idei, dacă într-adevăr s-ar pune problema unei asemenea acţiuni, lucrurile nu ar trebui să se oprească aici. Pe aceeaşi logică ar trebui mutate în afara oraşului şi restaurantele care în fiecare săptămână găzduiesc nunţi, botezuri şi alte cumetrii. Să se creeze o locaţie specială pentru cluburi. Alta pentru nunţi, botezuri. Alta pentru chefuri de firmă şi alte asemenea paranghelii. Şi câte o staţie de metrou pentru fiecare asemenea stabiliment.

Revenind la ideile făcute publice de primarul oraşului, rămân la părerea că fantasmogoriile de acest gen sunt incolore, inodore şi insipide. La fel ca şi consilierii primarului – în cazul în care ei există – care scot pe „ţeavă“ asemenea perle.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.