Cât de sigure sunt şcolile din Timiş: 70% din unităţi nu sunt...

Cât de sigure sunt şcolile din Timiş: 70% din unităţi nu sunt păzite şi zeci de clădiri au nevoie de autorizaţie de securitate la incendiu

0
DISTRIBUIȚI
scoala ortodoxa timisoara pază
Doar 30% din şcolile din Timiş au pază

În majoritatea unităţilor de învăţământ din judeţul Timiş poate să intre cine vrea în timpul orelor de curs. Asta pentru că prea puţine şcoli sunt păzite. Înainte de începerea noului an şcolar, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş a mers în control în majoritatea unităţilor de învăţământ din judeţ. Astfel, poliţiştii au descoperit că doar 137 de şcoli sunt asigurate cu pază umană, adică aproape 30%.


Este vorba de 98 de şcoli din mediul urban, iar restul sunt din mediul rural.

Câte şcoli sunt dotate cu camere video de supraveghere

„Din cele 137 de şcoli, 94 au portari, 26 au angajat firme specializate de pază şi protecţie, iar în 17 şcoli paza este mixtă, fiind asigurată atât de portari, cât şi de angajaţii unei firme private”, ne-a declarat Francisc Halasz, inspector şcolar adjunct. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Timiş, poliţiştii au verificat peste 460 de unităţi de învăţământ din judeţ înainte de începerea anului şcolar.

În 312 unităţi au descoperit că deşi nu sunt asigurate cu pază umană, sunt dotate cu camere video de supraveghere. 141 dintre acestea se află în mediul urban, iar restul în mediul rural.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” transmite că 87 de clădiri în care îşi desfăşoară activitatea unităţi de învăţământ din judeţul Timiş necesită obţinerea unei autorizaţii de securitate la incendiu.

în judeţul nostru funcţionează 600 de unităţi de învăţământ, însă doar 195 sunt cu personalitate juridică, restul fiind structuri ale acestora. Şcoala începe la mijlocul lunii septembrie pentru aproximativ 93.000 de elevi şi preşcolari din judeţul Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.