Sorin Grindeanu acuză: „Autostrada a fost dusă la 20 kilometri de Timişoara...

Sorin Grindeanu acuză: „Autostrada a fost dusă la 20 kilometri de Timişoara datorită intereselor imobiliare ale unora”. Cum au reacționat locuitorii din Dumbrăvița la propunerea de lărgire a șoselei din comună

1
DISTRIBUIȚI

autostrada7

Sorin Grindeanu, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, şi-a exprimat, astăzi, în plen, nemulţumirea cu privire la faptul că autostrada a fost realizată atât de departe de Timişoara. „Cum de s-a ajuns ca autostrada să fie la 20 kilometri de Timişoara, şi Aradul are patru descărcări? Asta e discuţia pe care trebuie să o avem. Autostrada a fost dusă la 20 kilometri de oraş datorită intereselor imobiliare ale unora şi altora. Nu mai am imunitate, pot să fiu dat în judecată”, a declarat Sorin Grindeanu.

Discuţiile în plenul CJ Timiş s-au aprins după ce consilierul judeţean PNL Adrian Păşcuţă a intervenit pentru a explica faptul că, în urma dezbaterii publice organizate aseară la Dumbrăviţa, majoritatea celor aproximativ 200 de participanţi au declarat că nu doresc ca drumul principal din comună să fie extins la patru benzi. CJ Timiş vrea să extindă drumul judeţean DJ691 la patru benzi cu bani de la Uniunea Europeană, astfel încât timişorenii să ajungă mai uşor la descărcarea de pe autostradă de la Giarmata. Acesta este motivul pentru care, astăzi, aleşii judeţeni au votat cu proiect de hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere a celor care au terenuri la marginea şoselei, dar şi „privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi documentaţiei de avizare pentru lucrări de intervenţii pentru obiectivul de investiţii Lărgirea la 4 benzi de circulaţie a DJ 691 sector Centură Timişoara – Autostrada A1″.

„Lărgirea la patru benzi a drumului este o opţiune respinsă de majoritatea participanţilor la dezbatere.


Oamenii îşi doresc ca traficul să fie mult fluidizat şi solicită realizarea urgentă a noii descărcări despre care se tot vorbeşte că se va realiza şi a drumului care să unească această descărcare cu Calea Aradului. Vă anunţ că începând de astăzi demarez o campanie de strângere de semnături pentru finalizarea centurii. Îmi propun să strâng minim 50.000 de semnături”, a declarat Adrian Păşcuţă.

Pe de altă parte, Sorin Grindeanu a ţinut să precizeze că „nu este normal să avem un oraş de mărimea Timişoarei şi să fie legat în mod indecent de autostradă. Descărcarea de la Sânandrei ţine de CNADNR, dar cele două proiecte (n.r. drumul prin Dumbrăviţa) nu se exclud. Acum discutăm dacă facem două sau patru benzi pe drumul din Dumbrăviţa, asta e discuţia, fără a transforma Dumbrăviţa într-o comună de pe DN1. Nu eu am făcut traseul autostrăzii. Acum încercăm să găsim soluţii. Una este dată de CNADNR, prin acea variantă prin Sânandrei, dar nu poate să fie legată Timişoara printr-o singură variantă de autostradă, în mod decent, şi avem această variantă prin Dumbrăviţa. Ne dorim să existe acelaşi trafic ca acum, fără trafic greu, dar cu patru benzi. Hai să nu mai inventăm coada la prună şi să mergem într-un anumit ritm. Avem termen la 16 noiembrie pe celebra axă 6.1, pe POR, unde putem să depunem asemenea proiecte. Îi asigur pe cetăţenii din Dumbrăviţa că lucrurile aşa cum se desfăşoară acum, aşa se vor desfăşura şi în viitor, dar pe patru benzi, fără trafic greu. Hai să mergem cu viteza potrivită, e bine în oraşul nostru să mai fie două conexiuni care să ne lege de autostradă, Aradul are patru descărcări”.

Proiectul de hotărâre privind extinderea la patru benzi a drumului judeţean ce trece prin Dumbrăviţa, dar şi demararea procedurii de expropriere a proprietarilor de terenuri a fost aprobat, fiind votat de majoritatea consilierilor judeţeni. Urmează ca până în data de 16 noiembrie, proprietarii de terenuri să fie expropriaţi pentru ca CJ Timiş să poată depune proiectul pe axa 6.1.

1 COMENTARIU

  1. Da spune pana la capat….cui i-a picat bine ca a trecut autostrada prin terenurile din Pischia…daca tot e sa faceti un alt fel de politichie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.