Sportivii bănățeni și-au încheiat evoluțiile la Jocurile Olimpice 2016. Un reșițean a...

Sportivii bănățeni și-au încheiat evoluțiile la Jocurile Olimpice 2016. Un reșițean a impresionat în proba de 50 kilometri marș. Vezi bilanțul

0
DISTRIBUIȚI
Narcis Mihăilă a stabilit un record personal la Rio. Foto: Bryn Lennon/Getty Images South America
Narcis Mihăilă a stabilit un record personal la Rio. Foto: Bryn Lennon/Getty Images South America

Rio 2016 se va încheia fără medalie pentru sportivii din vestul țării. Timișoreanca Adelina Pastor și ștafeta 4×400 metri a României a ratat calificarea în finala olimpică iar, ieri, Ivan Guidea, sportiv legitimat la CSM Lugoj, a fost eliminat în sferturile de finală ale categoriei 57 kilograme la lupte libere. Realizarea zilei de vineri i-a aparținut reșițeanului Narcis Mihăilă, care a încheiat pe poziția a 31-a proba de 50 kilometri marș!

Narcis Ștefan Mihăilă a încheiat extenuanta probă de 50 km marș cu timpul 4:02:46, record personal înregistrat de atletul de la CSM-CSU Reșița. Acesta a fost la 22 de minute în spatele noului campion olimpic, slovacul Matej Toth. Un alt reșițean, campionul național Marius Cocioran, nu a încheiat cursa, acuzând o accidentare după kilometrul 30. O altă sportivă, Ana Veronica Rodean, cu dublă legitimare CSU Reșița-Alba Iulia, a încheiat pe locul 50 proba de 20 km marș.

În această dimineață (după ora României), Adelina Pastor și echipa ”tricoloră” de ștafetă 4×400 m a intrat în concurs pe Olympic Stadium.


Sportiva legitimată și la CSM Timișoara a fost prima dintre colege care a alergat și a obținut timpul 53.56. Anamaria Ioniță, Andrea Miklos și Bianca Răzor au urmat-o, dar România s-a clasat în prima serie doar pe locul 7 și a ratat calificarea în finală.

Ieri, Ivan Guidea, legitimat la CSM Lugoj, a ajuns în sferturile competiției de lupte libere, categoria 57 kg, dar a fost eliminat în cele din urmă de bulgarul Vladimir Dubov. Sportivul nostru nu a mers în recalificări pentru că Dubov la rândul său a fost eliminat în semifinale de cel care avea să fie noul campion, georgianul Khinchegashvili.

Căprioriu, cel mai aproape

Din păcate, la această ediție a Jocurilor Olimpice niciun bănățean nu se poate lăuda cu o medalie. Cel mai aproape de obținerea uneia a fost din nou Corina Căprioriu, judoka originară din Lugoj și medaliată cu argint la Londra, a pierdut însă finala mică la categoria 57 kg. Lusitana Telma Monteiro, s-a impus cu 1-0, în urma unui yuko.

Aproape de o medalie a fost și botoșăneanul Alin Alexuc-Ciurariu, legitimat și la Heracle Timișoara, care din recalificări a atins finala mică la 98 kg, unde a fost învins însă de turcul Cenk Ildem.

Dintre bănățeni au mai participat la Rio timișeanul Cristi Pârghie, locul 6 alături de colegul George Palamariu în finala B la dublu rame, și reșițeanca Alina Vuc, locul 18 la lupte greco-romane, categoria 48 kilograme.

Delegația României a rămas în sine doar cu un aur, un argint și două medalii de bronz, obținute până acum, la Rio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.