Tarife noi pentru folosirea stadionului „Dan Păltinișanu”, după ce nimeni nu s-a...

Tarife noi pentru folosirea stadionului „Dan Păltinișanu”, după ce nimeni nu s-a prezentat la licitația CJT-ului. Cu ce propunere a venit Nicolae Robu

1
DISTRIBUIȚI
stadion.dan.paltinisanu
Stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara

Așa cum era previzibil, nimeni nu s-a prezentat la licitația organizată de CJ Timiș pentru închirierea arenei ”Dan Păltinișanu”. Astăzi, consilierii județeni au votat noile tarife propuse pentru stadion după ce cluburile de fotbal ACS Poli și ASU Politehnica au avut de suferit de pe urma unei hotărâri mai vechi rămasă în vigoare. Noul contract cadru valabil pe doi ani de zile vine cu prețuri acceptabile: 5.000 de lei per meci, respectiv 6.000 de lei dacă evenimentul va fi organizat în nocturnă.

Echipele sportive din oraș au fost puse pe jar în luna august, mai ales cele de fotbal, care au avut de plătit circa 25.000 de lei pe meci cu cheltuielile aferente. Motivul a fost legat de expirarea celor patru ani în care CJT-ul a acordat drept de folosință gratuită a arenei clubului ACS Poli. După această perioadă a intrat în vigoare o hotărâre mai veche, absurdă, prețul pentru un meci disputat pe stadion ridicându-se la 21.000 de lei (fără TVA), în condițiile în care la licitația al cărei termen a expirat pe 29 august, prețul de pornire era de la 20.000 de lei pe lună. Gruparea de Liga I a disputat chiar cinci jocuri pe ”Dan Păltinișanu” în această perioadă. Dar primii care s-au plâns au fost cei de la ASU Poli, echipa suporterilor susținând două jocuri de Liga a II-a în noile condiții.

Astăzi, președintele CJ Timiș, Sorin Grindeanu, inițiatorul proiectului de hotărâre privind modificarea HCL nr. 223/2015, cu privire la tarifele pentru unele servicii de interes județean, a prezentat motivația pentru schimbarea celor de la stadion.


Acestea erau considerate, pe bună dreptate, nejustificate și ar fi afectat și echipa de rugby Timișoara Saracens.

În noile condiții votate s-a calculat că se va obține circa 33.000 de lei pe lună din închirierea arenei cluburilor doritoare iar cheltuielile pentru administrare se ridică la 31.500 de lei pe lună (vezi foto jos).

Nicolae Robu vrea trecerea arenei la Primăria Timișoara

Astăzi s-a aprobat noul contract pentru închirierea arenei în următorii doi ani de zile, însă nu e exclus ca situația să se modifice pe viitor. Astfel, Sorin Grindeanu a prezentat o propunere din partea primarului Nicolae Robu, care ar putea fi luată în calcul la următorul plen: trecerea arenei sub administrația PMT. ”Am primit o adresă de la Nicolae Robu în care îşi arată disponibilitatea de a prelua în administrare Stadionul Dan Păltinişanu pe o perioadă de doi ani, având în vedere că PMT şi CJT au mai avut o colaborare de acest tip în trecut, când cei de la PMT au dat în administrare pe o perioadă de patru ani terenurile de antrenament, primarul Robu şi-a exprimat această intenţie în scris. Cred că trebuie să luăm în calcul toate variantele. Suntem deschişi la toate variantele. Dincolo de cine administrează stadionul, e important ca acest stadion să fie folosit pentru structurile sportive, nu să avem stadion şi să stăm să ne uităm la el şi din cauza prevederilor legislative să nu poată fi folosit. La toate procedurile pe care le-am demarat, la licitațiile pe care le-am organizat nu am avut niciun participant. Și pmt trebuie să facă exact acelaşi lucru. Trebuie să găsim soluţia cea mai bună pentru sportul din timiş”, a spus Sorin Grindeanu.

1 COMENTARIU

  1. D-le Grindeanu, de unde dracu sa va mai plateasca si voua chirie aceasta Divizionara A cind ei nu pot plati salariile restante dar si actuale jucatorilor da si angajatilor. Stadionu trebuie sa treaca la Primarie fiindca el a fost construit de locuitorii orasului Timisoara, n-a fost construit nici de Sacalaz, nici de Ghiroda, nici de alte sate sau orase ale judetului si avind in vedere acest lucru, nu stiu ce cauta-n administrarea Consiliului Judetean !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.