Timişoara, IGNORATĂ de guvernanţi. Ministerul Sănătăţii vrea spitale regionale la Bucureşti, Iaşi,...

Timişoara, IGNORATĂ de guvernanţi. Ministerul Sănătăţii vrea spitale regionale la Bucureşti, Iaşi, Craiova şi Cluj-Napoca

0
DISTRIBUIȚI
ati-640x426
Timişoara nu va avea prea curând un spital regional.

Tot mai puţine şanse ca la Timişoara să fie construit un spital regional în viitorul apropiat. Nu doar Guvernul Ponta nu a dorit realizarea unei astfel de unităţi medicale care să deservească locuitorii din vestul ţării, ci şi actualul executiv. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că se caută amplasamentul pentru viitorul spital regional din Bucureşti, dar şi că se vor pregăti proiectele celorlalte spitale regionale din celelalte trei oraşe din România.


Timişoara a fost, din nou, uitată de pe listă.

Timişoara are nevoie şi de un institut oncologic

„Ministerul Sănătății încurajează implicarea autorităților locale în investițiile din sistemul sanitar. Vom căuta amplasamentul viitoarei unități (n.r. din Bucureşti) și vom pregăti proiectul în paralel cu pregătirea celorlalte proiecte de spitale regionale la Iași, Cluj și Craiova”, a declarat Vlad Voiculescu, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, Gabriela Firea, primarul Capitalei, şi ministrul Sănătăţii au discutat despre construirea unui spital regional în Bucureşti. Unitatea medicală ar putea fi finanțată din fonduri publice locale și centrale, dar şi din fonduri europene.

În Timişoara lipseşte nu doar un spital regional, ci şi un institut oncologic, asta în condiţiile în care numărul bolnavilor de cancer din vestul ţării este în creştere. Astfel de unităţi medicale funcţionează deja în Bucureşti, Iaşi şi Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.