Timișorenii sunt invitați la un eveniment sportiv INEDIT. Când și unde are...

Timișorenii sunt invitați la un eveniment sportiv INEDIT. Când și unde are loc prima competiție de ”ultimate” din oraș

0
DISTRIBUIȚI
14163599_1265579933461985_1218888600_o
Ultimate Frisbee la Timișoara

Un nou sport încearcă să-și atragă simpatizanți. După București, Timișoara va fi în weekend-ul următor gazda, în premieră, a unui eveniment de Ultimate Frisbee.


Turneul va avea și participare internațională și se va desfășura pe terenul de la CSS Bega din zona Dacia.

Denumit inițial ultimate frisbee, apoi doar ”ultimate”, noul sport e bazat așa cum o arată numele, pe aruncarea discului. Clasica mișcare de vară presupune în varianta ultimate însă un format mai complex, o luptă pe echipe, în care prinderea frisbee-ului e necesară de partenerul din partea cealaltă a terenului. Cel care are discul nu are voie să facă pași, iar dacă acesta e inteceptat sau nu ajunge la destinanar, se schimbă posesia.

Competiția din weekend va fi o premieră pentru Timișoara și poartă numele de ”Frisbee Fest in the West”. Pe lângă echipele formate deja în țară, de la București, Negrești, Cluj, Arad și Sibiu, la turneu și-au anunțat participarea trupe din Moldova, Ungaria, Bulgaria și Serbia. Organizatorii de la ”Azvârlirea” își doresc chiar înființarea unei federații dacă noua activitate are priză la public.

Evenimentul de ”ultimate” va avea loc sâmbătă, 3 septembrie, între orele 9 și 18, respectiv duminică, 4 septembrie, între orele 10 și 18, pe terenul CSS Bega din Circumvalațiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.