TOP 10 cascade UIMITOARE pe care nu trebuie să le ratezi dacă...

TOP 10 cascade UIMITOARE pe care nu trebuie să le ratezi dacă ajungi în Banatul Montan FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Cascada Beuşniţa
Cascada Beuşniţa, una dintre cele mai frumoase din România.

Turiştii care ajung în Banatul Montan au impresia că se află în paradis. În această zonă din vestul ţării se află o mulţime de locuri fascinante, unice în ţară sau în lume, create de puterea naturii sau de mâna omului. În cazul în care vă doriţi să evadaţi din Timişoara chiar şi pentru o zi, vă recomandăm să nu rataţi cascadele din Banatul Montan, în apropierea cărora vă veţi putea bucura de „aer condiţionat” natural. Nu sunt la fel de cunoscute precum Cascada Bigăr, care a fost desemnată cea mai frumoasă din lume, în urmă cu câţiva ani, dar cu siguranţă sunt la fel de frumoase.

Iată zece cele mai uimitoare căderi de apă din judeţul Caraş-Severin:

cascadavanturatoarea6_wm

1. Cascada Vânturătoarea reprezintă cea mai mare şi cea mai spectaculoasă cădere liberă de apă din România, aproximativ 40 metri. Interesant este faptul că turiştii pot merge şi în spatele cascadei, de unde căderea de apă pare ca o perdea curată. Cascada Vânturătoarea se află în Parcul Naţional Domogled – Cerna, la graniţa judeţelor Caraş-Severin şi Mehedinţi.

2. Cascada de la Piatra Moale se găseşte în partea de vest a Munţilor Aninei, la o altitudine de aproximativ 490 metri. La superba cascadă se poate ajunge pe o potecă ce pleacă de la Gorunul cu Icoană, un copac uriaş de pe Valea Ciclovei. „Apele râului se aruncă de la 10-12 m înălţime pe un pat de tuf calcaros, trebuie însă ştiut că vara târziu şi toamna, apele Ciclovei în acest sector seacă, deci pentru admirarea cascadei se recomandă anotimpurile de primăvară sau toamnă”, scriu cei de la Banatul Montan.

3. Cascada Moceriş se află în Valea Almăjului din judeţul Caraş-Severin. Turiştii pot ajunge la căderea de apă cu maşina sau pe jos, pornind din satul Moceriş. De aici, distanţa până la cascadă este de aproximativ patru kilometri. Cascada Moceriş este formată din trei trepte, iar verdele muşchiului crescut pe calcar, apa cristalină, precum şi vegetaţia împletită cu stânca din jurul căderii de apă creează o imagine de basm.

4. Cascada Sucu se găseşte în Poiana Mărului, locul în care se spune că poate fi respirat cel mai curat aer de pe planetă. Cascada Șucu se află pe râul cu același nume, chiar înainte de vărsarea acestuia în Lacul Poiana Mărului.

5. Cascada Roset se află în apropierea staţiunii Băile Herculane şi oferă turiştilor o imagine spectaculoasă. Asta pentru că poate fi admirată o cădere de apă de la 120 metri înălţime, care se despleteşte în două şuvoaie.

6. Cascada Valea Mare poate fi admirată într-o zonă deosebit de pitorească. Valea Mare este una cu sectoare de chei superbe, unde apele râului Vicinic au format numeroase repezişuri şi cascade.

cascada vaioaga

7. Cascada La Văioaga este una dintre cele mai frumoase căderi de apă din ţară. Turiştii care ajung în locul în care această cascadă se află au impresia că au aterizat pe o insulă cu peisaje exotice. Cascada se află în Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, pe drumul ce duce spre Cascads Beuşniţa şi Lacul Ochiul Beiului.

8. Cascada Şuşara se află tot în Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, în apropierea localităţii cărăşene Sasca Montană. Turiştii care ajung aici scapă de stres și de stările depresive, pentru că la Sasca Montană aerul este puternic ionizat negativ, astfel că oamenii respiră mai ușor.

cascada susara

9.


Cascada Beuşniţa
este ideal să fie vizitată primăvara şi vara, pentru că în aceste perioade căderea de apă este spectaculoasă. Traseul până la cascadă este uşor de parcurs. Căderea de apă are şi un farmec aparte, pentru că adună în bazine apa ce cade cu zgomot puternic de la şase metri înălţime.

10. Cascada Prigor are dimensiuni mai reduse, dar este incredibil de frumoasă. Căderea de apă se află în apropierea Cascadei Bigăr, însă este mai deloc promovată, motiv pentru care prea puţini turişti vin să o admire.

Foto: Banatul Montan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.