Topul celor mai harnici senatori și deputați, pe județe. Unde se clasează...

Topul celor mai harnici senatori și deputați, pe județe. Unde se clasează aleșii din vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

senatul romaniei

Raportului Indicelui Activismului Parlamentar (IAP), un studiu ajuns la a patra ediție, realizat de către Ana Maria Ungheanu și Ana Maria Iatcu, ne arată cum muncesc aleșii din Parlamentul și Senatul României.

Pentru monitorizarea activității parlamentare a fost creat un indice cu ajutorul căruia este clasificată activitatea deputaților și senatorilor în actualul mandat, dar și a grupurilor parlamentare, scrie stiripesurse.ro. În această ediție, pentru prima dată, a fost introdus și clasamentul pe județe. Indicele activității parlamentare reprezintă un instrument de măsură a gradului de implicare și activitate politică a aleșilor poporului în activitățile curente ale forului legislativ al României, și anume inițiative legislative, luări de cuvânt, declarații politice, interpelări și întrebări parlamentare, dar și moțiunile de cenzură semnate.

Astfel, luând în calcul toate aceste elemente, județul cu cei mai harnici parlamentari și senatori este Vaslui, cu un indice de 101,13.


În medie, parlamentarii vasluieni au avut 65 de inițiative legislative, 191 luări de cuvânt, 120 de declarații politice, 64 de interpelări și întrebări parlamentare și 4 moțiuni semnate.

Dintre județele din vestul țării, cei mai activi aleși sunt cei din Timiș, însă cu un indice mult inferior față de prima poziție, 45,148, pe locul 19 în top. Hunedoara este pe 22, cu 43,627, în timp ce Aradul este pe locul 26, cu un indice de 41,895. Județul Caraș-Severin este undeva în coada clasamentului, pe locul 40, cu un indice de activitate al parlamentarilor și senatorilor de doar 22,267.

Singurul parlamentar din vestul țării prezent în topul celor mai activi 15 aleși este Ioan Iovescu. Ales PP-DD, acum independent, Iovescu are un indice de 189,95, fiind pe locul 13. Pentru comparație, demnitarul cu cel mai mare indice al activității este Valeriu Zgonea (1015,15), la mare distanță de locul al doilea, pesedistul Tudor Ciuhodaru (673.3).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.