Tu ştii dacă ce cumperi din pieţele timişorene este românesc sau de...

Tu ştii dacă ce cumperi din pieţele timişorene este românesc sau de import? Ce riscă vânzătorii care nu pun etichete privind provenienţa produselor

0
DISTRIBUIȚI
Poliţia Locală, cu ochii pe comercianţii care nu pun etichete privind provenienţa produselor.
Poliţia Locală, cu ochii pe comercianţii care nu pun etichete privind provenienţa produselor.

Producătorii şi comercianţii din pieţele agro-alimentare din Timişoara, care nu pun etichete privind provenienţa produselor, au intrat în vizorul poliţiştilor locali. Aceştia riscă să nu mai poată vinde în nicio piaţă din oraş, dacă nu respectă legea. Din iunie 2014 şi până în prezent, 214 producători şi comercianţi au fost amendaţi, după ce s-a constatat că nu au marcat produsele expuse spre vânzare prin etichete „produs românesc” sau „produs de import”, în scopul unei corecte informări a clienţilor, aşa cum prevede o hotărâre de consiliu local.

Poliţiştii locali continuă controalele în pieţe

Poliţia Locală Timişoara avertizează asupra faptului că fiecarei sancţiune îi corespunde un punct de penalizare, iar evidenţa proceselor verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiei este ţinută într-un registru special la administraţia fiecărei pieţe.


Producătorilor sau comercianţilor care acumulează trei puncte de penalizare li se interzice închirierea unei mese în incinta oricărei pieţe din Timişoara, timp de un an.

„Având în vedere că mai mulți comercianți din piețele agroalimentare de pe raza Municipiului au acumulat deja două puncte de penalizare, avertizăm că în perioada următoare vor fi organizate controale pe această linie, iar cei care sunt depistați pentru a treia oară nerespectând legislația riscă să nu mai poată vinde produse în piețele specializate”, avertizează Poliţia Locală Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.