Turiștii nu mai pot ajunge la Sarmizegetusa Regia pe drumul de 41,5...

Turiștii nu mai pot ajunge la Sarmizegetusa Regia pe drumul de 41,5 milioane lei, inaugurat în urmă cu șase luni. Ce explicație au autoritățile pentru șoseaua ruptă de viitură

0
DISTRIBUIȚI

05232209-683855302Drumul județean 705 A din Hunedoara, calea folosită de turiști pentru accesul la Sarmizegetusa Regia, nu mai poate fi folosit.  În această seară, șoseaua a fost ruptă de o viitură puternică. Acest drum a fost inaugurat în urmă cu numai trei luni, după o amânare de jumătate de an și o investiție din bani publici de peste 41,5 milioane lei.


Acum șoseaua este ruptă în patru locuri.

„La ora 18.30 a pornit o ploaie puternică, viiturile de pe mai multe văi s-au adunat și drumul a fost calamitat pe Valea Albă în trei locuri și pe Valea Grădiștei într-un loc. Furtuna a fost extrem de violentă și de puternică. Drumul a fost rupt. La ora 20.00 am decis închiderea drumului pentru că nu mai prezintă siguranță pentru traficul rutier. Este afectată structura asfaltului, apa a dislocat gabioanele. Așa ceva nu am văzut în viața mea. Turiștii au fost evacuați în siguranță”, a declarat în exclusivitate pentru Hunedoara Liberă Vladimir Brilinsky, administratorul sitului arheologic de la Sarmizegetusa Regia.

Contractul de finanțare pentru modernizarea DJ 705 A a fost semnat în luna aprilie a anului 2015, iar lucrarea a fost atribuită societății Trans Construct SRL, al cărui nume apare în dosarul de corupție al fostului președinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloț.

Valoarea totală a proiectului, care s-a realizat cu o întârziere de șase luni, a fost de 41.587.526,93 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.