Un bibliotecar din vestul țării a traversat înot Canalul Mânecii. Vezi în...

Un bibliotecar din vestul țării a traversat înot Canalul Mânecii. Vezi în cât timp a învins „Bestia cu gheare de gheață” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
inotator avram iancu
Bibliotecarul Avram Iancu e primul român care a traversat Canalul Mânecii

Avram Iancu a devenit primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, fără echipament de protecție. Reușita de anul acesta vine după alte încercări eșuate în trecut. De data aceasta, hunedoreanul a reușit să înoate cei 45 de kilometri, fără costum şi accesorii speciale. El s-a antrenat pentru acest record într-un lac înghețat, în care a tăiat o copcă și a intrat în apă.

Avram Iancu și-a început aventura pe coasta engleză, luni dimineaţă la ora 9.30, şi a ajuns pe ţărmul francez în această dimineaţă, după aproape 18 ore de înot continuu. Bibliotecarul a înotat nu mai puțin de 45 de kilometri, El a intrat în apă echipat doar cu slip și cască, așa cum prevăd normele de omologare ale acestei performanțe de către Channel Swimming Association – organizația acreditată în acest sens.

Cel mai mare pericol la care s-a expus a fost hipotermia, deoarece apa în Canalul Mânecii abia atinge 15 grade Celsius. „Sunt în chinuri groaznice”, a declarat înotătorul pentru PRESSALERT.ro, imediat după terminarea cursei.

Cu ultimele puteri a postat un mesaj emoționant pe o rețea de socializare:

„În 7 august 2014, deveneam PRIMUL român care a atacat apele înghețate ale Canalulului Menecii, în mod oficial și după reguli, stabilind o premieră pentru România. Aveam să pierd trei bătălii și să fiu trântit la pământ și sfâșiat de «Bestia cu gheare de gheață». Chiar dacă am pierdut cele trei bătălii, ele nu sunt eșecuri, deoarece am învățat din aceste bătălii mișcările «bestiei», mi-au întărit determinarea și convingerea că pot câștiga bătălia care decide soarta RĂZBOIULUI. Ieri s-a dat bătălia finală! Am câștigat! După 62 de km parcurși și aproape 18 ore de chin fizic, dar mai ales psihic, cum n-am mai trăit niciodată, am răpus bestia. «Săgeata de foc» a găsit, în cele din urmă, «mistrețul meu cu colți de argint». L-am străpuns la Sangatte, acolo își avea lăcașul. 
Intreg chinul îl dedic Cumințeniei pământului și tuturor valorilor românești, familiei, prietenilor, tuturor românilor. Mulțumesc echipajului de pe Sea Leopard, echipei mele de suport, tuturor sponsorilor, și susținătorului principal www.canah.com.
 Mâine revin în țara.


Mă bucur să Revin în România, țara unde m-am născut (la Petroșani), crescut, țara pe care n-o voi părăsi niciodată, țara pentru care lupt, muncesc, și pe care o voi construi cu umilă mea contribuție, alături de ceilalți români.
 Nu în ultimul rând vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu, care mi-a îngăduit isbanda.
 Traiasca România!”.

Avram Marius Iancu are 40 de ani și lucrează că bibliotecar la Petroșani. El este înotător amator.

Canalul Mânecii este o provocare pentru toţi înotătorii. Primul om care a reuşit să traverseze înot Canalului Mânecii, din sudul Angliei până pe malul nordic al Franţei, a fost Jean Salatti, în urmă cu 200 de ani, iar până acum niciun român nu a reușit performanța.

Brașoveanul Andrei Roșu, economist, a participat anul trecut la o competiție care presupune parcurgerea distanţei de 480 de kilometri dintre Londra şi Paris în alergare, înot şi pe bicicletă, fiind primul român care a reușit această performanţă. O parte din competiție a presupus trecerea înot a Canalului Mânecii.

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.