Acuzaţii grave în scandalul elevilor de la Şcoala Generală nr. 16 mutaţi...

Acuzaţii grave în scandalul elevilor de la Şcoala Generală nr. 16 mutaţi pe str. Lorena: „Copiii fac cursuri printre puşcăriaşi”. Cum se apără şefa ISJ Timiş VIDEO

4
DISTRIBUIȚI

pressalert-live-aura-danielescu-mihaela-anisoara-onita-marsu-2

Acuzaţii grave, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară. Mihaela Oniţa-Mârşu, unul dintre părinţii elevilor de clasa a IV-a mutaţi din spaţiul de pe str. Bucureşti al Şcolii Generale Nr. 16 pe str. Lorena, într-una din clădirile fostului Liceu Energetic, a povestit ce condiţii erau în clădire înainte de începerea şcolii. „Acum trei săptămâni am aflat cu indignare că elevii vor învăţa în altă locaţie. După ce am aflat, un părinte a mers în locaţia respectivă pentru a vedea condiţiile, a făcut poze. La subsolul clădirii erau dejecții, pluteau şobolani morţi, sălile arătau foarte rău, erau infiltraţii de apă în holuri, în sălile de clasă, mucegai”, a declarat părintele.

„Sunt copii cu pedigree politic”

Pe de altă parte, prezentă în platoul emisiunii PRESSALERT LIVE, Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, s-a apărat spunând că „ISJ nu are atribuţii în a împărţi spaţii şcolilor, ci Primăria Timişoara. În luna iunie a venit către ISJ o solicitare din partea şcolii de a emite un acord pentru o posibilă mutare a unui număr de clase în spaţiul de pe str.


Lorena. Am răspuns că nu e de competenţa noastră acest lucru, ci a primăriei. Au fost sesizări din partea unor părinţi care se opuneau cursurilor de după-amiază, iar conducerea şcolii a observat că au început să migreze elevii spre alte şcoli din acest motiv. Directorul, sprijinindu-se pe deciziile consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, propune sălile de clasă, repartizează copiii la clasă”.

Însă Mihaela Oniţa-Mârşu consideră că acest consiliu de administraţie nu este suveran, pentru că iniţial era vorba să fie mutate în clădirea de pe str. Lorena clasele pregătitoare şi cele de a I-a, dar în final s-a decis să plece clasele pregătitoare şi cele de a IV-a, pe motiv că „în clasa I sunt copii cu pedigree politic, nepotul lui Titu Bojin, nepoata lui Constantin Ostaficiuc. Politica şi-a pus amprenta şi pe învăţământ, din păcate”.

Aura Danielescu spune că reprezentanţii primăriei au trecut la treabă, după ce le-a fost prezentată starea clădirii de pe str. Lorena, astfel că subsolul a fost igienizat, iar spaţiile au fost pregătite astfel încât sănătatea copiilor să nu fie pusă în pericol. „Pe noi, părinţii, ne deranjează cum s-a luat această decizie, cu doar trei săptămâni înainte de începerea şcolii. O hotărâre de consiliu local care va fi supusă la vot prevede că această plecare va fi pe doi ani. Copiii fac cursurile printre puşcăriaşii care lucrează acolo. Astăzi s-au bătut trei băieţi în curtea liceului, acum sunt internaţi la Spitalul Louis Ţurcanu. Anul trecut, un elev de la liceul Ferdinand a fost înjunghiat. Eu mi-am dorit ca copilul meu să înveţe în clădirea de pe str. Bucureşti, nu aici”.

Aura Danielescu a mai precizat că, din punctul său de vedere, situaţia de la Şcoala Generală Nr. 16 nu e „cea mai gravă”, dar şi că, de astăzi, un paznic stă mereu în curte, astfel încât copiii să fie în siguranţă. Inspectorul şcolar general i-a mai solicitat părintelui să aibă răbdare măcar o săptămână, pentru a vedea dacă lucrurile se remediază, iar în zilele următoare, părinţii nemulţumiţi, alături de directorul şcolii şi reprezentanţi ai primăriei sunt aşteptaţi la discuţii.

4 COMENTARII

  1. Copiii de la Loga au stat un an si jumatate pe Lorena, asa ca nu mai faceti atata scandal, duceti-va copiii la scolile de cartier, in Dumbravita, sau acolo unde locuiti si atunci vor fi aproape de casa. Prima data faceti presiuni sa puteti inscrie copiii la acea scoala, iar apoi faceti scandal si incercati sa va impuneti propriile reguli conducerii scolii! Sa fim seriosi, pretioasele odrasle nu vor pati nimic acolo!

  2. Elevii de la Loga s-au mutat toti, nu doar o parte alesi in mod discriminatoriu. Cei de la Gen. 16 au 6 si 10 ani, doamna.
    Afirmațiile dumneavoastra sunt nefondate, dar probabil serviți alte interese.

  3. Mary puisor (ambiguu genul alintului,nu-i asa?), stii tu ceva despre parintii copiilor de la Gen 16 insa informatia care ti-a fost data nu are valoare in discutia asta.Si nici valoare juridica stii bine.Si nici nu intimideaza. E buna ca atmosfera.Ca si invaluirea cu copii de la Loga.Nu ai tu legatura cu ei.Tu ai cu Parvulescu.Comentariul tau ca si can-can e excelent.Penibila incercare de intimidare.Sintem maguliti de faptul ca Parvulescu isi arata coltisorii si ca i-am captat atentia.Transmite-i salutari.Toate bune pana atunci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.