Afişele din metroul newyorkez, expuse la Timişoara. Vezi unde are loc expoziţia

Afişele din metroul newyorkez, expuse la Timişoara. Vezi unde are loc expoziţia

0
DISTRIBUIȚI
Afişele din metroul din New York vor fi expuse la Timişoara
Afişele din metroul din New York vor fi expuse la Timişoara

În premieră în România, TypopassageTM și Școala de Arte Vizuale din New York prezintă o impresionantă selecție de peste 50 de afișe semnate de artiști, designeri, graficieni și ilustratori legendari, printre care se numără Ivan Chermayeff, Louise Fili, Milton Glaser, Mirko Ilić, Stefan Sagmeister, Paula Scher, George Tscherny și James Victore.Campania de comunicare a Școlii de Arte Vizuale din stațiile metroului newyorkez este unul dintre cele mai longevive proiecte de artă publică din metropola americană.

Lansată în subteranele New York-ului în 1947, o perioadă în care metroul era dominat de reclame agresive și postere pentru spectacole de pe Broadway, seria a devenit în timp o expoziție pentru artiști celebri din domeniile designului, ilustrației și fotografiei contemporane.


Prezentate de TypopassageTM într-un spațiu neconvențional, convertit temporar în stație imaginară de metrou, lucrările au stiluri extrem de diferite, însă toate reflectă plăcerea creativității și zelul pentru excelență al artiștilor. Mesajele lor provoacă privitorul să aspire la mai mult, să își asume riscuri și să nu se oprească niciodată din învățat, valori adoptate de SVA încă de când și-a deschis porțile, în 1947.

Sosită special de la New York, invitata Beth Kleber – arhivist fondator al Arhivelor Școlii de Arte Vizuale din New York – va prezenta colecția și campania Undergound Images a SVA. Evenimentul va avea loc vineri, 30 septembrie, la ora 19 la TypeYard / Piața Unirii nr.5 (curtea cafenelei D’arc) . Un concert JazzyBIT urmat de un dj set pregătit special pentru eveniment de Mr.H vor completa atmosfera. Evenimentul este inclus în turul Noaptea Albă a Galeriilor 2016. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 30 septembrie – 30 noiembrie 2016, alături de cele două micro-selecții de afișe prezentate în avanpremieră la Typopassage (pe malul Begăi, podul Tinereții/Andrei Șaguna) și la cafeneaua Mokum (Str. Eugeniu de Savoya).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.