Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul spectatorului care a murit...

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul spectatorului care a murit la meciul ACS Poli – Steaua

0
DISTRIBUIȚI

infarct-dan-paltinisanu

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă cu privire la cazul unui suporter timișorean care a suferit, în 18 septembrie 2016, la meciul de fotbal care a avut loc pe stadionul de fotbal „Dan Păltinișanu” din Timișoara, un stop cardio-respirator și a murit în cele din urmă la spital.


Anunțul a fost făcut public astăzi.

Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății. Ancheta a fost inițiată în urma informațiilor contradictorii despre nefericitul eveniment.

„Din informațiile furnizate de către mass-media reiese faptul că cele două ambulanțe private, una care se afla la fața locului și cealaltă chemată ulterior, nu aveau medic, ci doar un asistent și un ambulanțier, primul ajutor fiind dat bărbatului de câțiva angajați SMURD din Caransebeș, care se aflau și ei în tribune. După apelul telefonic la 112, a sosit o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Timiș însă, din păcate, nici aceasta nu avea medic. După a patra încercare, o ambulanță SMURD a preluat pacientul, însă acesta a decedat câteva ore mai târziu, la spital”, arată Matei Vîrtosu, purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.