BC SCM Timișoara s-a REVANȘAT cu o victorie pe parchetul lui Dinamo...

BC SCM Timișoara s-a REVANȘAT cu o victorie pe parchetul lui Dinamo București. Doi străini au marcat peste jumătate din punctele ”leilor”

0
DISTRIBUIȚI
BC SCM Timisoara Dinamo (6)
Mladen Jeremic, din nou în formă pentru ”lei”

”Leii din Banat” au recuperat în deplasare punctul pierdut la debut, cu U-BT Cluj. BC SCM Timișoara s-a impus destul de convingător pe terenul lui Dinamo București, scor 73-64 (42-33) după un joc în care s-a aflat mereu la conducere. Mladen Jeremic și Milos Komatina au fost coșgheterii întâlnirii, cei doi ex-iugoslavi au marcat împreună nu mai puțin de 45 de puncte.

BC Timișoara a arătat încă din start semne bune cu Dinamo. Jeremic a punctat pentru 13-4, apoi Komatina a mărit diferența la 17-4. Cei doi aveau să fie și artizanii bănățenilor astăzi. În ciuda unei revenir parțiale a dinamoviștilor, care s-au apropiat la patru puncte după coșul lui Virna, pentru 17-21 după primul sfert, tot BCT-ul a controlat ostilitățile. În sfertul 2 a ieșit la rampă și coordonatorul Popa Calotă, care și-a pus din nou echipa în pole position pentru succes.


Komatina a încheiat repiza cu o triță, păstrând un +9 meritat pe tabelă.

Dinamo a părut echipa care aleargă, dar o dă în bară în momentul în care se apropie de obiectiv. Mai întâi longilinul Drăgușin a mărit prăpastia la 48-33. Pentru ca alb-roșii să încheie din nou bine intervalul de zece minute, cu Orbeanu aducându-și echipa la o triță distanță (51-54). În ultimul sfert același Orbeanu a punctat pentru 54-56, dar imediat ”leii” și-au pus amprenat decisiv. Drăgușin și Jeremic, ambii de la ”libere”, au readus un avantaj liniștitor timișorenilor.

De remarcat că Mladen Jeremic a marcat 23 de puncte azi, secondat de Milos Komatina, 22, la capitolul reușite. Ceilalți realizatori ai BCT-ului au fost: Cakarevic (5 pt.), Drăgușin (5), Popa Calotă (13) și Diaz (5). De partea cealaltă, Marko Sutalo și Joseph Thomasson, ambii cu câte 17 puncte, au fost principalii marcatori ai lui Dinamo.

S-a încheiat 73-64 pentru BC SCM Timișoara după un joc mult mai consistent decât cel de pe teren propriu cu ardelenii. Cu o victorie și o înfrângere în două runde de campionat, elevii lui Nenad Mandic așteaptă cu optimism prima întâlnire din Cupa României, programată pe 28 septembrie la Baia Mare, cu Olimpic.

Ghiriș, OUT

Înaintea acestui meci BC SCM Timișoara și-a lansat noul site, unul separat de cel al clubului sportiv municipal (SCM). O veste mai puțin plăcută din tabăra ”leilor” pre-Dinamo a fost expulzarea lui Andrei Ghiriș din lot. Jucătorul în vârstă de 26 de ani a încălcat regulamentul de ordine interioară în ceea ce privește comportamentul în afara terenului… Nenad Mandic a fost nevoit să renunțe înaintea startului de sezon și la tânărul Horațiu Covlescu, din același motiv. Lotul BCT-ului a rămas cu 11 nume, iar unul dintre aceștia, Zoran Milencovici, e accidentat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.