”Leii din Banat” au făcut SCOR cu Olimpic Baia Mare în prima...

”Leii din Banat” au făcut SCOR cu Olimpic Baia Mare în prima manșă din turul I al Cupei. Ce a spus după meci Dan Ionescu, antrenorul timișorean al maramureșenilor

0
DISTRIBUIȚI
Nikola Otasevic, în acțiune pentru BC SCM Timișoara. Foto: Emanuel Titus Ilieși
Nikola Otasevic, în acțiune pentru BC SCM Timișoara. Foto: Emanuel Titus Ilieși

BC SCM Timișoara a dominat fără probleme prima întâlnire cu Olimpic Baia Mare din Cupa României. Elevii lui Nenad Mandic s-au impus cu 96-69 într-un meci în care diferența putea fi fără probleme mai mare. Bănățenii sunt astfel ca și calificați în ”Final 8”. Formația maramureșeană pregătită de Dan Ionescu nu va emite pretenții în primul sezon în elită.

Încă după primul sfert (21-13) era evident că BCT se va impune ușor azi. La pauză scorul era deja ”mare”: 49-25. Pentru ”lei” au evoluat prin urmare mai mult și tinerii. În sfertul 3 s-a ajuns la 33 de puncte diferență (67-34). Iar pe final publicul a tresărit la trița tânărului Cristian Morițchi, nou intrat la gazde. Tinerii s-au remarcat și la Olimpic Baia Mare, în măsura în care oaspeții au reușit practic pe final să mai dreagă din ”abisul” de pe tabelă. Marius Ciotlăuș (16 puncte) a arătat calități, iar Milos Macura, cu 17 puncte, a fost cel mai bun marcator al celor de la Olimpic. Pentru gazde au punctat azi: Marko Cakarevic (18 puncte), Drăgușin (12), Jeremic (12), Popa Calotă (12), Komatina (11), Diaz (11), Păun (9), Otasevic (8) și Morițchi (3).


Tinerii Albu și Ursan au bifat de asemenea câteva minute. Returul dintre cele două, o formalitate probabil, e programat la Baia Mare peste o săptămână. Din acest turneul final din Cupă se va desfășura cu opt formații, astfel că BC SCM Timișoara poate spera la o primă performanță decentă.

”Pentru noi a fost un meci important, am avut o abordare bună de la început, nu e ușor să joci împotriva unei asemenea echipe. Dacă ratezi oportunități îi bagi în joc. Noi am controlat partida. Victoria e cea mai importantă. Toată lumea a bifat minute și avem continuitate în muncă. Sper să abordăm a fel și următoarea partidă”, a declarat la final Nenad Mandic, tehnicianul ”leilor”.

Dan Ionescu a vrut să evite subiectul Danzio

De partea cealaltă, Dan Ionescu, timișoreanul cu care băimărenii au promovat a descris situația nou promovatei Olimpic. ”De meci nu pot să spun prea multe. A fost între două echipe cu pretenții și bugete diferite. Noi suntem la început de drum, într-o perioadă de transformare, vrem să schimbăm deja o parte din jucătorii străni. Vestea bună e că noi putem duce campionatul până la sfârșit. Aveam deja trei accidentări. Între timp s-au mai lovit doi acum. Nu știu cu cine vom juca în retur. Avem în spate copii, până la urmă reușim să încropim o echipă. Clubul e relativ nou, pentru că e al doilea an de activitate… Eu sper, pentru că sunt timișorean, ca echipa să ajungă cât mai sus. M-am bucurat că au învins Dinamo, care e atât de iubită aici”, a spus Dan Ionescu.

Fondator și fost antrenor la BCM Danzio, Dan Ionescu a dat de înțeles că gruparea de baschet feminin timișoreană dispărută subit în această vară deși era în elită e un subiect sensibil. Apoi a aruncat săgeți către cei care s-au ocupat de ea în perioada în care a și capotat. ”Nu mă pricep la baschet feminin… Îmi ridicați mingea la fileu, probabil din cauza gândirii s-a ajuns în această situație, managementul probabil, îmi dau cu părerea. A fost un club pe care l-am înființat, îmi pare rău de alegerile făcute în timpul desfășurării activității. Îmi pare rău de alegerile făcute, oamenii aduși la echipă”, a conchis Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.