Legendarul Chester Williams, cetățean de onoare al Timișoarei, a primit în sfârșit...

Legendarul Chester Williams, cetățean de onoare al Timișoarei, a primit în sfârșit distincția acordată acum trei ani. Ce îl leagă în continuare de oraș pe fostul antrenor al RCM-ului

0
DISTRIBUIȚI
Chester Williams și-a primit distincția de cetățean de onoare al Timișoarei
Chester Williams și-a primit distincția de cetățean de onoare al Timișoarei. Foto: Facebook / Chester Williams

Chester Williams și-a ridicat azi diploma pentru titlul de cetățean de onoare al orașului Timișoara. Distincția i-a fost acordată acum aproape trei ani, în octombrie 2013, însă campionul mondial din 1995 nu a avut când să o primească, până acum, în cadru oficial.

Campion cu clubul de rugby RCM în două rânduri din postura de tehnician, sud-africanul a fost invitatul surpriză la conferința organizată la Primăria Timișoara.


Cel poreclit ”Perla Neagră” păstrează în continuare legăturile cu Orașul de pe Bega, fiind proaspăt absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest Timișoara.

Cunoscut pentru rolul jucat în selecționata Africii de Sud la câștigarea Cupei Mondiale din 1995, ca singurul jucător de culoare din teren, Chester Williams face oficial parte și din istoria Timișoarei. Fostul tehnician al lui RCM Timișoara a fost declarat cetățean de onoare în urmă cu aproape trei ani, dar și-a ridicat abia azi în persoană distincția din mâinile primarului Nicolae Robu. ”Perla Neagră” a revenit în Capitala Banatului și pentru a-și ridica diploma de licență în Educație Fizică și Sport, după studiile de la distanță în cadrul UVT-ului. Mai mult, Chester a anunțat că va urma și un master în cadrul aceleiași universități. Pe legendarul jucător al ”Springboks” îl leagă de Timișoara și prietenia cu Dan Dinu, finanțatorul clubului de rugby din Ronaț.

”Mulțumesc în primul rând clubului de rugby Timișoara, conducătorii clubului care m-au chemat să antrenez, mi-au oferit oportunitatea să vin și să iubesc acest oraș. Mulțumesc Universității de Vest pentru că mi-a dat șansa să studiez. A fost un vis al copilăriei să urmez studiile superioare. Nu am avut această oportunitate când eram tânăr. Ieri mi-am luat licența, a fost o mare onoare, iar azi o onoare și mai mare să primesc distincția din partea Timișoarei… Mă bucur să-mi văd prietenii. Privesc cu încredere și continuarea studiilor la Universitatea de Vest, prin master. Pentru mine Timișoara e a doua casă”, a declarat Chester Williams.

Cu Chester Williams la timonă, RCM Timișoara, devenită Timișoara Saracens RCM, a cucerit primele titluri de campioană după cel reușit în 1972.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.