Consilierul local Alfred Simonis, mișcare surpriză după ce Retim i-a făcut plângere...

Consilierul local Alfred Simonis, mișcare surpriză după ce Retim i-a făcut plângere penală pentru că ar fi făcut publice informații secrete. Ce vrea să facă

0
DISTRIBUIȚI
retim gunoi
Simonis, mișcare surpriză după plângerea penală făcută de Retim.

Consilierul local Alfred Simonis nu stă cu mâinile în sân după ce Retim, firma de salubritate a orașului, în care Consiliul Local Timișoara este acționar cu 50%, a făcut plângeri penale împotriva sa, a consilierului local Dan Idolu și a deputatului Cătălin Tiuch, pe motiv că ar fi divulgat informații secrete. Invitat în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, Simonis a anunțat că a solicitat o expertiză contabilă a societății, chiar și pe cheltuiala sa. Totul cu scopul de a arăta că cifrele pe care le-a făcut publice cu privire la societatea Retim sunt reale.

Simonis: „Cei de la Retim nu au fost niciodată deranjați”

Vă reamintim că Retim a făcut plângeri penale împotriva celor trei după ce aceștia au venit la PRESSALERT LIVE și au discutat despre situația de la compania de salubritate. Astfel, Alfred Simonis a dezvăluit faptul că, deși compania este pe profit, în loc să-și cumpere utilaje, le închiriază de la o altă firmă a acționarului german RER, plătind sume astronomice.

„A fost șocant să aflu că Retim a făcut o plângere penală pe numele meu și a altor doi colegi din PSD, societate la care Dan Idolu și eu suntem acționari, CLT fiind acționar cu 50% la Retim. Suntem acuzați de divulgare de informații, mi se reproșează că am divulgat informații cu caracter secret despre mașinile închiriate de la celălalt acționar la sume exorbitante. Este interesant faptul că nu se spune că am divulgat informații cu caracter fals, că am greșit sumele, ci cu caracter secret.


Implicit, Retim recunoaște prejudicierea CLT prin această plângere penală. Avem confirmarea de la Retim că toate prețurile sunt corecte”, a declarat Alfred Simonis, la PRESSALERT LIVE.

alfred-simonis-pressalert-live-1Consilierul local a mai ținut să precizeze că Retim nu poate să ascundă informații față de un acționar, legea nu îi permite acest lucru, mai ales că este o societate publică. „Este de notorietate relația lui Nicolae Robu cu Retim. Eu am solicitat, ca parte în dosar, chiar pe cheltuiala mea, o expertiză contabilă a societății. Vreau să demonstrez că acele cifre făcute publice sunt reale și vreau să văd și alte aspecte. Societatea își reduce profitul și astfel se prejudiciază bugetul CLT. Dacă există această posibilitate, o să plătesc expertiza contabilă, fiind martor în dosar, pot să cer această expertiză”, a anunțat Alfred Simonis.

Pesedistul consideră că cei de la Retim s-au „enervat foarte tare” atunci când a făcut public modul în care se cheltuie sume exagerat de mari pe închirierea de mașini și de utilaje, în loc ca acestea să fie cumpărate, pentru că „n-au fost niciodată deranjați”. „Ar fi și culmea ca, practic, nu cheltuiala în sine să fie prejudiciu, ci faptul că a fost divulgată suma. În plângerea penală, scria despre o licitație la care Retim dorește să participe, iar în urma informațiilor făcute publice de mine, ar putea pierde această licitație. Această gafă este o gafă impardonabilă, o inepție, o mare prostie să nu consideri că tu ai prejudiciat societatea, ci cel care a spus că ai prejudiciat-o. Sunt oameni pe care nu i-a deranjat nimeni până anul trecut. Acești oameni s-au enervat foarte tare că cineva îi deranjează din prejudiciere, dar n-au gândit foarte bine această metodă”, a declarat Alfred Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.