Cursuri despre restaurarea clădirilor istorice, la Timișoara. Vezi cum te poți înscrie

Cursuri despre restaurarea clădirilor istorice, la Timișoara. Vezi cum te poți înscrie

0
DISTRIBUIȚI

13582013_1119653728107408_6764100152770863906_oTimișoara este deținătoarea celui mai mare număr de clădiri istorice, iar câțiva tineri arhitecți își pun problema că salvarea și reabilitarea lor nu se poate face decât cu specialiști.

Prin intermediul Directiei Județene pentru Cultură Timiș, în parteneriat cu Registrul Urbaniștilor din România – Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest, sub patronajul Consulatului Onorific al Republicii Italiene la Arad, Asociația „Expose Architecture” începe toamna aceasta a doua serie de cursuri menite să îi învețe pe timișoreni de ce trebuie să apeleze specialiști când încep reabilitarea clădirilor istorice în care locuiesc sau pe care le dețin.


Participanții vor afla și cele mai inovative tehnici de curățare a fațadelor, unele la care nici nu s-au gândit până acum.

”Timișoara a moștenit un fond construit extrem de valoros, cu un număr impresionant de imobile situate în zone istorice (cu alte cuvinte, clădiri de patrimoniu sau clădiri din zone de protecție). Vorbim despre construcții ample, maiestuoase, bogat ornamentate, cu istorii ale unor familii de vază în spate, aflate în stare de degradare, majoritatea. Doar un procent infim din totalul lor, au fost readuse la viață, prin restaurare. Iar peste 10% din totalul clădirilor de patrimoniu sunt distruse iremediabil. Dincolo de problema banilor pentru acțiuni de întreținere, reparații sau restaurare, o problemă stringentă este cea a lipsei personalului instruit, dar și a ofertelor de specializare interdisciplinară în domeniu, la nivel regional”, spune arhitecta Raluca Pescaru, de la Asociația „Expose Architecture”.

Cursul „Regenerare urbană prin restaurare de arhitectură” va avea loc luna viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.