Deian Sorescu ar putea să continue până la urmă la ACS Poli....

Deian Sorescu ar putea să continue până la urmă la ACS Poli. Un alt junior refuză să semneze un nou contract

0
DISTRIBUIȚI
Juniorul Deian Sorescu aproape de un transfer în Italia
Deian Sorescu

Deși a câștigat în primă ”instanță” dreptul de a se transfera liber de contract la o altă grupare, ACS Poli Timișoara încearcă să-l convingă pe Deian Sorescu să rămână. Conform antrenorului echipei secunde, Adrian Stoicov, reprezentanții clubului îi vor prezenta tânărului de 19 ani o nouă ofertă.

În cadrul unei conferințe de presă destinate activității juniorilor de la ACS Poli, Aurel Șunda, coordonatorul centrului, s-a referit și la ”cazul Sorescu”. ”Centrul de copii și juniori în urma unui referat a făcut o propunere pentru a i se prelungi contractul după expirarea junioratuui… De aici încolo e competența clubului, conducerii executive”, a subliniat Șunda.

Deși la conferință trebuia să fie prezent și președintele Sorin Drăgoi, acesta nu a mai sosit. ”Și pentru mine e o nebuloasă. Am făcut o preîntâmpinare la FRF, el figurează că are drepturi și venituri de la club, deci nu poate să fie jucător liber. A și semnat. El nu putea fi înregistrat pentru iunie, sper că se rezolvă”, a spus Viorel Boți, membru în CD al clubului. Totuși, regulamentul specifică faptul că noul contract trebuie înregistrat în termen de 45 de zile de la semnare iar jucătorul e îndreptățit să fie remunerat.


Despre Sorescu s-a spus că ar fi în vizorul Viitorului. Noul contract cu ACS Poli, devenit nul după decizia CNSL din cadrul FRF, a fost semnat în iarnă. Cel vechi fiind valabil până în 30 iunie. În acea perioadă președintele clubului era încă Liviu Anton iar în conducere, pe lângă Ioan Miculaș, se afla și managerul sportiv Daniel Stanciu. Conducerea centrului a reiterat ideea că sunt legați de mâini și de picioare când vine vorba de pierderea juniorilor valoroși, semnarea contractelor fiind în atribuția conducerii executive. Conform oficialilor s-a făcut recurs la decizia CNSL în cazul Sorescu.

Unul dintre antrenorii centrului, prezenți în sală, Adrian Stoicov, a intervenit și a spus că există șanse ca Sorescu să semneze tot cu ACS Poli. ”El e de acord să rămână la Timișoara. Conducerea se va întâlni cu impresarul Sărmășan și cu Deian Sorescu. El dorește să rămână aici și să joace la Poli, am vorbit cu el. Nu știu dacă el a depus să devină liber, impresarul său. Totul depinde probabil de ce i se oferă”, a precizat Stoicov.

Cochințu nu vrea să semneze

Centrul de copii și juniori putea suferi o nouă pierdere recent. Organizatorul de competiții Sandu Dumitrașcu și-a dat inițial demisia, dar a revenit asupra deciziei. ”Nici noi nu ne doream să plece. A fost o supărare de moment. Apar atâtea probleme, în primul rând financiare. Nu avem surse de finanțare, am găsit un sponsor. Problemele finanicare au afectat activitatea, dar căutăm ajutor. Antrenorii sunt îndrăgostiți de meserie, suntem foarte mulțumiți de ei. Așa e, sunt neplătiți… S-au tras semnale de alarmă. Dacă legea nu se schimbă va fi foarte greu”, a conchis Viorel Boiț.

ACS Poli l-ar putea pierde în perioada următoare pe fundașul Raul Cochințu (17 ani). Juniorul care evoluează și la formația a doua în Liga a III-a a refuzat să semneze un nou contract. ”Cochințu nu vrea să semneze, nu putem face nimic. Orice jucător pleacă, o face însă pe grilă”, a adăugat Șunda. Acesta a ținut să precizeze că clubul face permanent selecții și că orice copil e binevenit la ACS Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.