The Different Class: „Nu e greu să cânţi în Timişoara, e greu...

The Different Class: „Nu e greu să cânţi în Timişoara, e greu să ai lume şi să faci atmosferă“. Vezi care sunt planurile de viitor ale trupei

0
DISTRIBUIȚI

Formaţia The Different Class va susţine un concert în cadrul evenimentului Warm Up Univibes, La Căpiţe

Formaţia The Different Class va susţine un concert în cadrul evenimentului Warm Up Univibes, La Căpiţe

Formaţia timişoreană The Different Class – alcătuită din Cris Paul (voce, chitară), Seian Scorobete (bass) şi David Rogojan (tobe) –  a lansat în cursul acestui an albumul de debut numit „Drop Of Rock“ şi se pregăteşte să lanseze un nou E.P., care va cuprinde atât piese live înregistrate în cadrul proiectului Made in TM – One Take Live dar şi o piesă înregistrată la Cluj, care s-a născut în urma unui premiu câştigat în urma unui concurs desfăşurat într-un club din acest oraş.

Fiindcă avem de-a face cu o trupă care tocmai şi-a lansat albumul de debut, am fost curioşi să aflăm care a fost feedback-ul pe care l-au simţit cei trei membri ai trupei după lansarea acestuia. „Depinde dacă privim din perspectiva numărului de oameni care au apucat să-l asculte, sau cum l-au primit cei ce l-au ascultat. Am primit mult feedback pozitiv. Cred că e un album căruia trebuie să-i dai puțin timp, sa îl asculți de mai multe ori până te obișnuiești cu stilul în care sunt modelate/construite piesele. Spun asta pentru ca multe reactii au venit după ceva vreme de la ‘prima ascultare’, ne-au spus mulți oameni: ‘băi, vă ascult albumul pe repeat, cred că eu v-am făcut jumate din view-urile de pe Youtube. Am primit și două recenzii oficiale ale albumului şi Mimo Obradov a scris foarte sugestiv despre concertul de lansare. Cred că are un impact bun asupra oamenilor, dar mai avem de lucrat la numărul oamenilor la care trebuie sa ajungă, sa îl facem cât mai mare“, ne-a mărturisit Cris Paul, solistul trupei.

Formaţia timişoreană a ajuns şi pe coloana sonoră a unui film britanic, piesa care dă titlul albumului lor de debut fiind inclusă în soundtrack-ul peliculei „The Antwerp Dolls”, regizată de Jack L. Reid. Conform mărturisirilor proprii, muzica lor este un rock ce conține influențe din diverse genuri muzicale precum blues/funk/stoner/psychedelic, un melanj pe care băieții l-au botezat Groove Rock. În ceea ce priveşte scena rock din Timişoara, băieţii sunt de părere că e nevoie de o conexiune mai bună între band-uri şi public.

„Nu cred că este greu să susţii concerte rock în Timisoara, dacă ai trecut puțin de nivelul incipient al unei trupe, deși cluburi sunt puține, cele care fac asta sunt destul de deschise înspre concerte și concepte interesante. Mai greu e să ai lume la concertele pe care le sustii, și după ce ai lumea, să faci ceva cu ea, să faci atmosferă. Trebuie să lucrăm la o conexiune mai bună între oameni și band-uri, și cred că responsabilitatea e pe spatele trupelor în proporție de 90%. Trebuie să creăm content și context în care lumea să se simtă fascinată, sau cel puțin să îi scoți puțin din zona de confort. Cei 10% lăsați pe seama publicului înseamnă ca ei la rândul lor trebuie să se lase scoşi din zona de confort, și să vină la concerte, să mai și plătească un bilet din când în când, aspect la care lucrăm și noi când suntem în poziția de spectatori.


Cred că una dintre problemele întâmpinate este autofinanţarea și izolarea de restul tării. Sunt trupe ce cânta aici mult și foarte puțin în exterior. Am primit ajutor extrem de mult de la părinți și de la prieteni, de la lucrurile mici până la cele mai mari. Cred că toate trupele ar trebui să facă din proiectul lor, al membrilor, un proiect al ‘micro-comunităţii’ în care există. Pe lângă faptul că e mult mai fun, e și mai ușor, și trupele sunt și ale oamenilor, e bine ca ei să facă parte din ele prin implicare, și sa primeasca ‘răsplata’ prin plăcerea de a ști ca ai făcut parte activ dintr-un proiect pe care poți sa îl vezi cum crește (plus câte un tricou gratis, un  cd, o intrare libera 🙂 ). Printre prieteni, pe lângă cei din ‘crew’ număr și oameni ca cei de la Made în Tm, Rock pe pâine, Asalt Muzical, Viniloteca, La Căpiţe, din presa locală (atât Timişoara cât și Cluj), AltRadio şi alte persoane care ne-au ajutat fără sa le cerem asta, și nu ne-au cerut nimic înapoi.Cel mai util ajutor vine atunci când cuiva chiar îi place ce faci, și te promovează, un om care pleacă de la un concert mulțumit, și le mai dă la 10 prieteni să asculte“, spune solistul The Different Class.

differentclass2„Vrem sa cântăm cât mai mult, sper să și reușim“

Şi pentru că ecourile lansării primului album au trecut deja, băieţii s-au pus pe treabă şi pregătesc apariţia unui E.P.. Formaţia va susţine un concert vineri 16 septembrie de la ora 21 în cadrul evenimentului Warm Up Univibes, alături de Rubik`s Cube Unplugged şi Colin Klix, La Căpiţe, cu intrarea liberă. Formaţia a înregistrat şi două piese live în cadrul campaniei de sprijinire a scenei locale iniţiate de creatorii compilaţiei anuale Made in TM, sub genericul One Take. În cadrul acestei manifestări, zece trupe timişorene au avut ocazia unică de a înregistra în condiţii de studio un single, în cele mai profesionale condiţii de studio, puse la dispoziţie de echipa lui Uţu Pascu şi cei de la Soundcreation. Cele zece nume timişorene care au fost alese pentru această acţiune au fost Haos, Brum, Sebastian Spanache Trio, Melting Dice, Virgula, Sanctuar, Arc Gotic, Umbre Zidite, The Different Class şi The Case.

„Vrem sa cântăm cât mai mult, sper să și reușim. Deschidem toamna cu WarmUp Univibes, la Căpiţe, după care avem două concerte în deschidere la Godsleep (Timişoara și Cluj), o trupă de heavy rock/stoner din Grecia, și festivalul Univibes. În paralel, încep să se coacă piesele de pe următorul album, în curând o să se înceapă și concretizarea lor. Pe 1 octombrie la Radio Cluj, lansăm o piesă în română, ce s-a materializat după o provocare de la Asociaţia Indivizilor Activi, și pe care am înregistrat-o la Cluj, la Bigtime Productions, utilizând un premiu ce l-am câștigat la Jaxx Rock Battle, în primăvară, un free recording. Pe lângă această piesa, mai lansăm două live recordings, făcute la OneTake, în subsol la U-Man. Cele 3 piese, și o posibila a 4-a vor fi incluse pe un EP, o producție separată de al doilea album The Different Class, un fel de interludiu muzical“, a mai adăugat Cris Paul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.