Economistul Radu Golban, care a acuzat Universitatea de Vest din Timișoara că...

Economistul Radu Golban, care a acuzat Universitatea de Vest din Timișoara că l-a dat afară după ce a scris mai multe articole împotriva Germaniei, i-a scris președintelui. Ce-i cere lui Iohannis

1
DISTRIBUIȚI
radu golban
Economistul Radu Golban se plânge de corupția din universități.

Economistul Radu Golban a transmis, astăzi, un comunicat de presă, prin intermediul căruia îi cere președintelui Klaus Iohannis să „oprească/condamne practicile totalitare de sancționare a «delictului de opinie» în universitățile din România”. Asta după ce a aflat că președintele este așteptat luni, 3 octombrie, în capitala Banatului, la UVT, unde participă la dezbaterea „Timișoara educată – dialog la început de an universitar”, la care sunt invitați și rectorii celor patru universități de stat din oraș.

De ce este nemulțumit Radu Golban

Vă reamintim că Universitatea de Vest din Timişoara s-a ales, în anul 2014, cu o amendă de 2.000 de lei, care a fost aplicată de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.


Asta după ce economistul Radu Golban, fost profesor asociat la UVT, a făcut o sesizare instituţiei, în anul 2012, în care se plângea de faptul că a fost dat afară după ce ar fi scris mai multe articole împotriva Germaniei. Pe de altă parte, reprezentanţii Universităţii de Vest din Timişoara spuneau că a fost încetată colaborarea cu Radu Golban pentru că orele dascălilor asociați au fost atribuite profesorilor titulari.

Prin intermediul unui comunicat de presă transmis astăzi, Radu Golban îi solicită președintelui României să condamne activ sancționarea ”delictului de opinie în mediul academic românesc în cursul discuțiilor cu rectorii universităților din Timișoara, prilejuite de festivitățile deschiderii anului universitar. Candidatul Alianței Noastre România a constatat, cu îngrijorare, perpetuarea și acutizarea la nivel național a practicilor «securiste» de cenzură a libertății de expresie în comunitatea universitară, o agora formatoare de elite, destinată eminamente dezbaterii libere a opiniilor academice”.

Economistul îi mai cere lui Klaus Iohannis să pună urgent pe agenda discuțiilor publice „problemele grave cu care se confruntă învățământul universitar românesc, măcinat din interior de corupție, cenzură și subfinanțare, de problema absenteismului profesorilor «răsfățați ai sistemului», de limitarea accesului la catedre universitare a dascălilor tineri și bine pregătiți și de dispariția unor specializări științifice în domenii – cheie ale pregătirii universitare”.

Profesorul universitar Radu Golban a mai precizat că va candida din partea Alianța Noastră România, Filiala Timiș, pentru Camera Deputaților.

1 COMENTARIU

  1. Ma asteptam ca d-nu Golban sa spuna ceva si despre cum sa acordat de catre Universitatea de Vest din Timisoara lucrarea de Doctorat a d-nei Kovesi !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.