EXCLUSIV Președintele Consiliul Județean Timiș nu exclude ridicarea de GARDURI anti-migranți la...

EXCLUSIV Președintele Consiliul Județean Timiș nu exclude ridicarea de GARDURI anti-migranți la granița cu Serbia. Ce mesaj transmite Bucureștiului VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

sorin-grindeanu-4

Problema migranţilor care vin din număr în ce în ce mai mare la graniţa României cu Serbia, pentru a ajunge în Germania, a atras atenţia preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, pesedistul Sorin Grindeanu. Invitat la PRESSALERT.LIVE în această seară, liderul CJT a comentat pe acest subiect, făcând o declaraţie în premieră.

„Aş trage un semnal de alarmă, mai ales, după cum aţi spus că se vede în ultimele săptămâni un aflux mult mai mare de migranţi. Le-aş atrage atenţia într-un mod constructiv (n.r – membrilor guvernului Cioloş) să se gândească, pentru că e uşor să te gândeşti de la Bucureşti sau de la Sibiu, din centrul ţării, unde nu e niciun risc de a trece vreun val de refugiaţi, presiunea va fi dacă vorbim de graniţe terestre cu Serbia, pe două judeţe – pe Caraş şi pe Timiş, adică pe Banat, să ia în calcul, să discute foarte serios toate opţiunile pe care le avem.


Și eu sunt optimist din acest punct de vedere, cred că au luat în calcul. Eu am făcut parte dintr-un guvern unde exista un comitet pentru situaţii de urgenţă şi în momentul în care a apărut această problemă, acel comitet s-a întrunit rapid de pe o zi pe alta. Ni s-a explicat de către instituţiile de forţă că nu e un pericol să treacă şi e adevărat că nu a fost, dar mi se pare că în ultimele săptămâni parcă suntem încercaţi având în vedere că a crescut numărul şi se vede, şi dumneavoastră scrieţi. Aşa că le-aş transmite să nu gândească cu mintea de la Bucureşti sau de la Sibiu sau de la Cluj unde nu au pericol de a avea valuri de refugiaţi. Presiunea va fi pe noi, în Timiş şi în Caraş şi nu aş vrea să ajung în situaţii împreună cu primarii din localităţile respective să luăm decizii care să nu fie pe placul celor de la Bucureşti”, a spus Grindeanu.

Întrebat dacă este dispus să ridice un gard, precum vecinii din Ungaria, invitatul a comentat că „nu ştiu, deocamdată nu sunt atribuţiile consiliului judeţean. Sunt alte instituţii care pot să prevină un asemenea val. Aşa cum au ştiut să ia măsuri până acum o lună. Primarii au spus că ar face garduri. Eu văd asta ca pe o ultimă soluţie, dar nu o exclud. (…) Eu v-am spus că am avut discuţii cu primarii de pe zona de frontieră. Unii dintre ei sunt preocupaţi, dacă nu chiar toţi, au experienţe de acest tip în ultimele săptămâni şi atunci e normal să ai un asemenea plan de rezervă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.