Gabriel Cotabiţă, pe care doctorii îl consideră o „minune”, invitat la deschiderea...

Gabriel Cotabiţă, pe care doctorii îl consideră o „minune”, invitat la deschiderea de an de la Universitatea de Medicină din Timişoara: „Un medic e bun atunci când e legat sufleteşte de pacientul pe care-l tratează” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
gabriel cotabita
Gabriel Cotabiţă. la deschiderea anului universitar de la „Medicină”.

Prima din cele patru universităţi de stat din Timişoara şi-a deschis, astăzi, porţile pentru studenţi. Este vorba de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”, la care sunt înscrişi peste 8.000 de studenţi, dintre care aproape 1.100 sunt „boboci” care visează să devină doctori, stomatologi sau farmacişti. „În acest an îmi doresc să conservăm cât mai bine ceea ce am făcut bun, să dea Domnul ca într-adevăr să facem mai mult. Avem 6.600 de studenţi la licenţă, 1.800 la rezidenţiat, şi 350 la doctorat. Ne-am ocupat toate locurile. În ultimul an am făcut multe în universitate şi pe linie didactică, şi de cercetare”, a explicat Marius Raica, rectorul Universităţii de Medicină din Timişoara.

Deschiderea noului an universitar a fost organizată, în această dimineaţă, de la ora 10.00, în Aula Magna a instituţiei. După discursurile reprezentanţilor universităţii, au avut loc şi două momente artistice susţinute de Ilie Stepan şi Horia Crişovan şi de Gabriel Cotabiţă. De altfel, Cotabiţă a fost invitat de prorectorul universităţii, Dorel Săndesc, şi pentru că reprezintă o „minune”. „Se întâmplă minuni la ATI (n.r. Anestezie şi Terapie Intensivă) mai mari decât cele petrecut în Biblie. Sunt oameni cărora li se opreşte inima şi sunt readuşi la viaţă. Una dintre aceste minuni este şi Gabriel Cotabiţă”, le-a spus studenţilor Dorel Săndesc.

După festivitatea de deschidere a noului an universitar de la „Medicină”, Gabriel Cotabiţă a dat câteva declaraţii presei şi a vorbit despre cum i s-a schimbat viaţa după ce a făcut stop cardiorespirator. „Eu nu sunt un om important, eu sunt un om pe care lumea l-a îndrăgit. Cred că am fost invitat pentru că universitatea a dorit să dea un exemplu medicilor viitori că ei pot să facă minuni, pentru că ei consideră că eu aş fi o minune.


Nu pentru că sunt un cântăreţ bun, ci pentru faptul că datorită lor şi, în principal, lui Dumnezeu am reuşit să fiu în picioare, să nu rămân şchiop, cu capul în altă lume. Ceea ce este extrem de neaşteptat pentru toată lumea, nu ştiu de ce, mi se spune „eşti un fenomen, o minune”. După întâmplarea prin care am trecut, nu mai îmi este frică de moarte. Am văzut ce e acolo şi nu e nimic care să te sperie. Uneori, au fost momente în care chiar nu eram convins dacă mai vreau să mă întorc”, a povestit cântăreţul.

Gabriel Cotabiţă a mai precizat că îi respectă pe doctorii din România, pentru că „dacă nu ar fi fost medicii din ţară, eu acum nu aş fi. Atâta vreme cât noi exportăm medicină pe bandă rulantă, e clar că medicina din România este foarte bună. Întrebarea mea este oare acum la fel de bine se face facultate? Le doresc studenţilor să înţeleagă că facultatea de medicină nu este o facultate pe care trebuie să spui că ai făcut o facultate şi ai o diplomă. Dacă nu simţi ceea ce vrei să faci, n-o să realizezi niciodată să fi un medic de calitate. Trebuie să înveţi să fii extrem de altruist, să iubeşti oamenii mai mult decât te iubeşti pe tine. Un medic e bun atunci când e legat sufleteşte de pacientul pe care-l tratează”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.