Hanno Hoefer: „Muzica românească a evoluat doar în underground. Mainstream-ul a rămas...

Hanno Hoefer: „Muzica românească a evoluat doar în underground. Mainstream-ul a rămas cam la fel ca în 1994“. Vezi când va avea loc un nou concert Nightlosers în Timişoara

0
DISTRIBUIȚI
Amatorii de csardaş, blues şi prune ardeleneşti sunt invitaţi la un nou recital susţinut de formaţia Nightlosers
Amatorii de csardaş, blues şi prune ardeleneşti sunt invitaţi la un nou recital susţinut de formaţia Nightlosers

Amatorii de csardaş, blues şi prune ardeleneşti sunt invitaţi la un nou recital susţinut de formaţia Nightlosers, care va avea loc sâmbătă 24 septembrie, de la ora 21.00, La Căpiţe.

Trupa înfiinţată în 1994, cunoscută pentru muzica lor ce combină blues-ul american cu elemente de folclor autentic ardeleneşti, are în componenţă doi bănăţeni (tobarul Claudiu Purcarin „Naşu“ şi solistul Hanno Hoefer) şi a devenit cunoscută datorită pieselor „Beţivan Ratat” sau „Dragostea-i ca şi o râie“. Spectacolele lor fac parte din categoria evenimentelor autentice în care la loc de cinste sunt blues-ul şi prunele, exact după cum e şi titulatura albumului lor scos în 1998, „Plum Brandy Blues”.

De-a lungul anilor, formaţia a fost invitată să cânte într-o serie de locuri în afara graniţelor ţării. „Am cântat în multe locuri, anul trecut am ajuns în Rusia şi în India.


Ne-ar plăcea sa cântam în Japonia şi în America de Sud. Pentru că ştim că japonezii sint mari iubitori de blues, jazz şi muzică în general“, ne-a declarat solistul Hanno Hoefer.

În ceea ce priveşte starea muzicii româneşti actuale, artistul consideră că există mulţi artişti interesanţi, dar care nu se văd. .„Muzica româneasca a evoluat doar în underground. Trupele sau muzicienii interesanţi – şi există mulţi – nu se văd. Restul, mainstream-ul, a rămas cam la fel ca în 1994, când ne.am apucat noi de cântat“, spune solistul Nightlosers. Având în vedere faptul că trupa a susţinut o serie de concerte în oraşul nostru am fost curioşi să aflăm dacă există diferenţe de public între diferitele regiuni ale ţării şi care este părerea lui Hanno visavis de desemnarea Timişoarei ca şi Capitală Culturală Europeană în 2021. „Am cântat de multe ori în Timişoara, dar nu cât ne-am fi dorit. Oraşul mi se pare ca deobicei plăcut şi mă bucur de fiecare dată când ajung acolo. Oamenii care vin la concertele noastre, mi se par la fel ca peste tot, poate că unii din Ardeal şi Banat rezonează mai bine la inserţiile de folclor ardelenesc decât în alte zone, dar în general sântem bine primiţi peste tot. Cred că e un lucru bun că Timişoara a câştigat titlul de Capitală Culturală Europeană. Dacă treaba asta e bine administrată, poate să se lase cu urmări benefice pe termen lung pentru cultura din oraş. Daca nu, nu“, ne-a declarat Hanno.

Biletele pentru concertul Nightlosers, care va închide stagiunea din La Căpiţe, costă 10 lei, iar distracţia de după recital va fi asigurată de „maestrul lejer al Timişoarei“, DJ K-lu. În ceea ce priveşte repertoriul pe care îl va aborda trupa Nightlosers la Timişoara, tobarul „Naşu“ îi asigură pe fani că vor avea parte de surprize. „În principiu o sa cântam repertoriul pe care-l ştiu deja fanii noştri. Oricum, fiecare concert al nostru e diferit de celălalt, niciodată nu ştim ce va ieşi, ne lăsăm duşi de val şi pot să apară elemente noi. Câteodată ne mirăm şi noi de ce scoatem la concerte“, spune Claudiu Purcarin „Naşul“.

Foto: Lazăr Enescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.