Ionuț Popa, convins că scaunul său nu depinde de meciul de la...

Ionuț Popa, convins că scaunul său nu depinde de meciul de la Iași. Cum a reacționat antrenorul lui ACS Poli la zvonurile legate de schimbarea sa

0
DISTRIBUIȚI
Ionuț Popa nu a fost foarte bucuros de egalul de azi
Ionuț Popa respinge zvonurile legate de schimbarea sa de la ACS Poli

ACS Poli Timișoara are șapte înfrângeri în zece runde și ar fi ”lanterna” Ligii I chiar și fără penalizarea drastică din clasament. După o săptămână în care zvonurile legate de o schimbare pe banca tehnică s-au întețit, antrenorul Ionuț Popa susține că cei din conducere l-au asigurat că e vorba de simple zvonuri și că postul său nu ar depinde de rezultatul partidei cu CSM Poli Iași.

Tehnicianul timișorenilor e aparent sub presiune, dar neagă aproape vehement informațiile care au pornit din presa centrală și a vorbit de o strategie (pre)stabilită pe termen lung. ”Eu am avut ieri o discuție cu conducerea clubului, președintele m-a chemat, mi-a spus să nu bag în seamă toate dezinformările. Am solicitat să avem o întâlnire în trei, și cu primarul, să stabilim ce trebuie. Și revin cu datele precise: eu am venit în ulimele două etape ale campionatului trecut, mi s-a spus să-mi fac o părere despre jucătorii care rămân in B, am început adunând jucători pentru B, a venit apoi o altă etapă în care s-a pomenit despre investitorul care va veni cu 4-5 jucători de valoare, nu a ajuns, s-a rămas cu acel lot de B, am avut o discuție cu Comiteul Director care a transmis primarului. S-a stabilit să mergem pe accest lot de jucători croit pentru B iar în condițiile în care prin minune obținem niște rezltate, eram dați victimă sigură la început, daca obținem puncte suficiente pentru a avea speranțe se va aduce in iarnă jucători, dacă nu, se va merge pe formarea unui grup tânăr pentru Liga a II-a, nu e rușine. Am început să promovăm jucători, in special tineri, pentru a forma un grup tânăr și loial orașului. Precum Bocșan, Bărbuț, Artean…”, a declarat Ionuț Popa.

”Nu știu dacă se mai fac cinci-șase puncte oricine vine la echipă. Acestea sunt lucrurile, jucătorii sunt de admirat, i-am și supus unor antrenamente la care ei spun că defilau dacă erau făcute anii trecuți. Am o admirație mare pentru jucători, eu am incercat să fac ce pot… Dar nu toate să se spargă în capul antrenorului… Nu dau vina pe nimeni, nici pe mâncare, apă, pe nimeni, s-a întâmplat chiar inaintea acestui joc… toate se răsfrâng asupra antrenorului… Văd că se vehiculează de ceva timp același lucru… Am discutat cu jucătorii.


Mă intreba prietenul meu de la Iași că abia așteaptă să mă vadă, dar dacă o să vin eu…”, a mai spus Popa. Acesta a dat asigurări că el pleacă doar dat afară: ”Eu am contract până la 1 iulie, din partea mea nu există oprire, dacă alții mă opresc va fi altceva”.

ACS Poli nu are perspective strălucite nici în Moldova, în condițiile în care lotul e în continuare afectat din punct de vedere medical. ”Ne concentrăm la jocul de la Iași în condițiile în care au apărut situații neplăcute la echipă. Popovici s-a accidentat la ultimul antrenament, cred că are ruptură… A apărut și accidentarea lui Scutaru și mai vechile probleme la Pedro, Vădrariu, Poparadu și Croitoru șase, care a luat cartonaș galben, nu poate evolua, deși voiam să-și sărbătorească ziua prin joc… Cânu a participat ieri prima dată la antrenament”, a precizat tehnicianul lui ACS Poli.

Ionuț Popa a fost în total șapte sezoane la Iași antrenor. ”Nu știu dacă a mai fost în afara mea la Iași cinci ani consecutiv în Liga I antrenor, eu am o admirație pentru ieșeni, dar nu știu acum cum voi fi primit ca adversar. Dacă am ajuns în situația asta nu am nicio vină. Cred că va fi un meci de care pe care. Și jucătorii de la Iași, s-a poment că au avut rezultate mai slabe decât pe care le așteptau, ne agățăm de orice punct, cred că vor da totul din ei pe teren. Eu i-am respectat și ei pe mine inidferent ce a apărut, vor juca nu pentru mine, pentru ei”, a conchis Ionuț Popa.

Artean: ”Probabil vom juca și pentru domnul profesor”

Andrei Artean, integralist în acest sezon la ACS Poli, s-a referit și el la jocul de la Iași. ”Ne va aștepta un meci foarte greu, trebuie să scoatem puncte, etapele trec și suntem tot la minus. Ne dorim să venim cu punct sau puncte, chiar dacă va fi dificil. Cei de la Iași sunt conștienți că arma noastră e contraatacul, noi suntem conștienți că nu suntem așa de buni pe jocul pozițional, ne dorim spații, Iașiul e o echipă care nu oferă astfel de lucruri”, a spus mijlocașul central.

”Noi am avut discuții după aceste speculații de demitere, nu a fost pusă problema asta, ne-a spus că e alături în continuare de noi. Și poate meciurile următoare va decide dacă va pleca sau nu… După ce te bate Tg. Mureș acasă, care era cel mai ușor adversar, vom avea și noi o răbufnire de orgoliu. Probabil vom juca și pentru domn profesor dacă au apărut aceste zovnuri… El a format această echipă, în vară, când nu era nimeni alături de ea”, s-a referit Artean la situația lui Ionuț Popa.

Timișorenii ar fi plătit cu greu taxa la TAS pentru procesul legat de cele opt puncte deduse în urma neîndeplinirii baremului. ”Ne va fi greu pe viitor dacă nu obținem puncte. Am înțeles că s-a amânat iar acel termen, dar că vor veni înapoi punctele”, a conchis Andrei Artean.

Partida CSM Poli Iași – ACS Poli Timișoara se dispută vineri, de la ora 18.00, în etapa a Xi-a a Ligii I. Moldovenii sunt pe locul 8 cu 12 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.